GÜNDEM

EN SAĞLAM ADIM, BATSO BAŞKANI’NDAN GELDİ;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kenevir üretiminde atağa geçileceğini açıklamasının ardından pilot il olarak belirlenen 19 il arasında Batman’ın yer almaması, hayal kırıklığı ile karşılanmıştı.

EN SAĞLAM ADIM, BATSO BAŞKANI’NDAN GELDİ;
22-01-2019 21:47
Google News


STK’lar, pazar payı geniş ve kârlılık oranı yüksek kenevirin ekimi ile çiftçinin rahatlayacağına dikkat çekmiş, Batman’ın da kenevir ekimi yapılacak iller arasına alınmasını istemişti. BATSO Başkanı A. Kadir Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile Ankara’da gerçekleşen TOBB’un Ekonomik Şurası’nda bu talebi gündeme getirdi.

KONUYU, ERDOĞAN’IN KATILDIĞI TOPLANTIDA DİLE GETİRDİ

Demir, kanser yüzünden kaybettiği yakınlarından örnekler vererek, Batman’da kanser vakalarının yüksek olduğunu, kenevirin ise oksijeni temizleyici yönü olduğuna dikkat çekti. Demir’in konuşmasından sonra Erdoğan, Batman’a da kenevir ekilmesi hususuna yeşil ışık yakarak, Bakanlara talimat verdi. Demir “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın huzurunda konuyu mikrofonda anlattım. Kenevir, oksijen deposudur, hava temizliğinde ciddi rol oynar. Çukur yapıda olan Batman’da bir çam ağacımız bile yok dedim. Ağabeyimin ve kardeşimin çocuklarını kanserden kaybettiğimi anlattım. Kenevir ekimine ihtiyacımız olduğunu söyledim. Cumhurbaşkanımızın, Bakanlara talimat verdiğini gördüm” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete