GÜNDEM

“En sert kuralları koyan Batman Belediyesi…”

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde meydana gelen deprem felaketinin 1. yıldönümünde yaşamını yitiren vatandaşlar için Batman’da mevlit okutuldu.

“En sert kuralları koyan Batman Belediyesi…”
07-02-2024 00:01
06-02-2024 22:58
Google News

Vali Ekrem Canalp’ın katılımı ile Kudret Cami’sinde düzenlenen mevlit programında kur’an-ı kerim tilavetinin ardından, depremde ölen vatandaşlar için dua edildi.

Vali Canalp “Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir yıl geçti. Geçen yıl bugün Batman’da oluşturduğumuz arama kurtarma ekiplerimiz, deprem bölgesine hareket ederek arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. Bu afet, asrın felaketiydi. Devlet ve millet olarak çok iyi bir duruş sergiledik. Afetin yaralarını sardık, sarmaya devam ediyoruz” dedi.

“AFET HANGARLARINI YAPTIK”

Batman’da depreme karşı alınan önlemlere değinen Vali Canalp, 197 bin metrekare alanlık bir Afet Acil Toplanma Alını oluşturduklarını belirterek “Afet anında en önemli ihtiyaç, barınmadır. Batman’da afet bölgesinde görev alacak STK’lar için yer tahsisi yapılacak. Koordinasyon merkezi, sağlık merkezi ve aşevi olacak. Sosyal donatı alanları olacak. Türkiye’de esaslı bir işe giriştik. Afet tırı ve afet karavanları temin ediyoruz. Afet karavanları şu anda İl Özle İdaresi tarafından kullanılmaktadır. Ama afet durumunda hizmette olacak. Batman Belediyesi ve İl Özel İdaresi’nin müşterek çalışmasıyla bir Afet Tırı yapıyoruz. Bu tır, Afet Kriz Merkezine dönüştürülebilecek bir yapıda olacak. Afet Koordinasyon Tırında afetin yönetilmesiyle ilgili ihtiyaç duyacağımız mini bir toplantı salonu olacak. Elektronik sistem ve mobil uydudan bağlantı sistemleri olacak. İki adet afet hangarı yapıyoruz. İçerisinde afet anında ihtiyaç duyulabilecek lojistik malzemeyi saklayabileceğimiz hangarlar olacak. Batman Belediyesi olarak bu hangarları da yaptık” dedi.

“DEPREME KARŞI EN ÖNEMLİ TEDBİR, DÜZENLİ KENTLEŞMEDİR”

Depreme karşı alınacak en önemli önlemin düzenli yapılaşma ve kentleşme olduğunu belirten Vali Canalp “42 bin dönümlük bir arazi üzerinde zemin artı beş kata müsaade eden bir imar planı uyguladık. Bundan sonra Batman’da yapılacak bütün yapılaşmanın koşulları bellidir. Çünkü biliyoruz ki yüksek katlar risk oluşturmaktadır. Türkiye’de yapılaşma konusunda en sert kuralları koyan Batman Belediyesidir. 14 kural koyduk. Batman’da yeni yapılaşmaya karşı çok sert tedbirler aldık. Bundan sonra yapılacak her yapı bu 14 kurala göre yapılmak zorundadır. Kaçak yapılarla mücadele ediyoruz. İki yıllık görev süremde bir tane dahi kaçak yapıya izin vermedim. İmar uygulaması açısından bir tane dahi kat artışına izin verilmemiştir. Kentsel dönüşüm için Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. İluh’taki çalışmalarımız devam ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarını diğer mahallerimizde de başlatacağız. Amacımız yeni yapılacak olan yapıları sağlam bir şekilde inşa etmek ama var olan yapı stokunu da adım adım değiştirmektir. Hasarlı binalarla ilgili olarak toplam 168 bina ve 348 bağımsız alanın yıkımını gerçekleştirdik” dedi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete