GÜNDEM

En ucuz meyve Batman’da…

Batman Belediyesi, 2023 yılında Sebze ve Meyve Toptancılar Hali’ne 168 bin ton gıda girişinin sağlandığını belirtti. 72 esnafın hizmet verdiği hal yerleşkesinde 33 belediye personeli görev alıyor.

En ucuz meyve Batman’da…
12-01-2024 19:45
12-01-2024 16:23
BATMAN
Google News

Sebze ve Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur “Esnaf olarak Valimiz Ekrem Canalp’tan otopark ve bazı ihtiyaçlarımızın giderilmesi noktasında talepte bulunmuştuk. Çok şükür taleplerimiz bir bir yerine getirildi. Batman’ın uluslararası yol güzergâhında bulunan Sebze ve Meyve Toptancılar Hali, bölgenin en büyük hali konumunda. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan il ve ilçelerin meyve ve sebze ihtiyacını Batman olarak biz karşılıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ MEYVESİNİ BATMANLILAR TÜKETİYOR

Türkiye'de en ucuz meyve ve sebze satışının Batman'da gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Abid Taymur “Diğer illerde domates, limon, patates gibi sebzeleri 5-10 TL arasında bulamazsınız. Bunun nedeni ise Batman dışındaki illerde alınan kâr marjıdır. İlimiz dışında alınan kâr marjı yüzde 25-30’larda iken, Batman’da bu rakam yüzde 2-3 seviyelerindedir. Esnafımız, rekabetçi ruhuyla hareket ederken bu da fiyatlara olumlu yansıyarak vatandaşların lehine sonuçlanıyor. Batman Sebze ve Meyve Toptancılar Hali 250 üyeli bir işletmedir. Burada bin kişilik istihdam sağlıyoruz. Halimize gelen sebze ve meyveleri Iğdır, Hakkâri, Ağrı, Şırnak, Van gibi il ve ilçelere gönderiyoruz” ifadelerini kullandı. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete