GÜNDEM

“Enerji arayışımızı hızlandırmalıyız”

Batman Üniversitesi Hasankeyf Meslek Yüksek Okulu tarafından Enerjide Kritik Alt Yapıların Güvenliği Ilısu Barajı Çalıştayı düzenlendi.

“Enerji arayışımızı hızlandırmalıyız”
11-05-2022 16:32
11-05-2022 16:33
BATMAN
Google News

“HİDROELEKTRİK SANTRALLERİMİZ, ENERJİDEKİ ARZ GÜVENLİĞİMİZİN SİGORTASI”

Programa Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, farklı üniversitelerden öğretim üyeleri, ilgili bakanlıklardan uzmanlar ve güvenlik uzmanları katıldı. Çalıştayda konuşan Vali Şahin “Ilısu Barajı özelinde özellikle enerji altyapılarının güvenliği konusu aslında çok eski bir konu. Altı Gün Savaşı, diğer adlarıyla 1967 Arap-İsrail Savaşı sonrasında petrolün silah olarak kullanıldığı 70’li yıllarla birlikte gündemimize geldi. Dünya, o dönem yaşanan petrol krizinin bir benzerini, bugün Rusya-Ukrayna savaşında yaşıyor. Birçok ülke enerji yakıtlarının tek bir tedarikçiden almanın yarattığı sıkıntıları bugün yaşıyor. Benzeri durum Türkiye için de geçerli. Türkiye, enerjisinin büyük çoğunluğunu ithal fosil yakıtları yakarak elde ediyor. Bu ithal ikamesini kıran, hidroelektrik santralleri oldu. Bu kritik altyapıların güvenliği konusu sadece saldırı ve sabotaj gibi konulardan ibaret değil. Bizim hidroelektrik santrallerimiz, enerjideki arz güvenliğimizin en önemli sigortasıdır. Türkiye’nin o potansiyeli de sınırsız değil. 1970’li yıllarda yapılan planlamanın artık sonuna geliyoruz. Artık alternatif enerji arayışımızı hızlandırmalıyız” dedi.

Çalıştayda Ilısu Barajı özelinde enerjide kritik alt yapıların güvenliği konusu farklı oturumlarda ele alınarak değerlendirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete