EKONOMİ

Enerji şirketinden Güneydoğu’ya uyarı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde 2.2 milyon aboneye hizmet veren DEPSAŞ Enerji, ödenmeyen elektrik faturalarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Enerji şirketinden Güneydoğu’ya uyarı
10-07-2023 14:00
10-07-2023 12:21
Google News

Hizmet bölgesindeki 6 ilde tarımsal sulama abonelerinin yüzde 80’inin ödenmemiş fatura borcu olduğuna dikkat çeken şirket, alacak miktarının ve borçların katlanılamayacak düzeye ulaştığını vurguladı. Bu durumun borcunu zamanında ödeyen aboneler adına hak ihlali anlamı taşıdığına dikkat çeken DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, “Bölgemizdeki ödenmeyen elektrik borçları artık sürdürülemez bir noktaya ulaştı. Şirket olarak temel faaliyet ve hizmetlerimizi yerine getirmekte bile zorlanır hale geldik. Özellikle Şanlıurfa ve Mardin’deki tarımsal sulamadan kaynaklı ödenmeyen elektrik borçları, tüm bölgedeki elektrik tedarik hizmetlerimizi olumsuz etkilemeye başladı” dedi.

“BORCUNU ÖDEMEYENLER SUÇ İŞLİYOR”

Borcun tahsil edilememesi durumunda hukuki haklarını kullanacaklarını vurgulayan Karagüzel “Fatura borcunu ödemeyen abonelerimizin elektrikleri, yasal mevzuatın emrettiği şekilde Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin 35. Maddesi kapsamında, dağıtım şirketince kesilmesi istenecektir. Kesme işlemine rağmen elektrik borcunu ödemeyen tarımsal abonelerimizin güvence bedelleri borçtan mahsup edilerek sözleşmeleri şirketimizce feshedilecektir. Akabinde ödenmeyen elektrik borçları için hukuki süreç başlatılacak. Ayrıca elektrik borcunu ödemeyen abonelerin elektrikleri tekrardan bağlanmayacak şekilde dağıtım şirketince kesilmesi talep edilecektir. Tekrardan enerji alınmasını engellemek ve müdahaleleri engellemek için gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik paydaşlarımızdan her türlü destek alınacak. Bu sebeple elektrik borcunu ödemeyen tüm abonelerimizi ivedilikle borçlarını ödemeye çağırıyoruz” dedi. (DEPSAŞ Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete