GÜNDEM

ENGEL TANIMADILAR, DÜNYA FANİ’YE KLİP ÇEKTİLER…

5 yıl önce lisede aynı sıraları paylaşan gençlerin yolu, bu kez klip çekiminde kesişti. Gençler, imkânsızlıklara rağmen cep telefonu kameralarıyla çektikleri klipi, sosyal paylaşım ortamında yayına sürdü.

ENGEL TANIMADILAR, DÜNYA FANİ’YE KLİP ÇEKTİLER…
31-07-2017 20:17
Google News

DEMİR YOLUNDA CEP TELEFONU KAMERASININ KARŞISINA GEÇTİLER

3 kafadar genç, büyük stüdyoları ya da arkalarında dev prodüktörleri olmamasına rağmen, hatıra oluşturmak için birlikte çıktıkları yolda herkesi hayran bırakan bir esere imza attı. Müziğe lise yıllarında yönelen Abdullah Bulkut, Ferit Aslan ve Yusuf Turan, besteledikleri “Dünya Fani” adlı şarkıya, zor şartlar altında klip çekti. Kamera olarak cep telefonunu, ışık ve fon olarak da el fenerinin flashını kullanan gençler, Batman’ın meşhur demir yolunda kamera karşısına geçti. Tamamıyla kendilerine ait olan klipin kurgusu, izleyenleri adeta büyüledi.

SIFIR MALİYETLE KLİP ÇEKTİLER

Ses kayıt için stüdyoların yüksek miktarda para istemesi, genç amatör müzisyenleri arayışa sevk etti. Gençler, sıfır maliyetle hiçbir masraf ödemeden kendi ev ortamlarında kurdukları sistem ile ses kayıtlarını oluşturdu. Söz ve müziği kendilerine ait olan şarkıya, kendi imkanları ile klip de çeken gençler,  profesyonel ses sanatçılarını aratmadı.

40’A YAKIN BESTESİ VAR

Grubun Solisti Abdullah Bulkut, 40’a yakın bestesi olduğunu belirterek uygun zaman ve zeminde bestelerini müzikseverlerle paylaşmayı sürdüreceğini söyledi. Müzik alanında ilk deneyimini 2 yıl önce Adıyaman Rock Gençlik Festivalinde yaşadığını söyleyen Bulkut, müzik ile uğraşmanın, kendilerine keyif verdiğini dile getirdi.

“AMATÖR MÜZİSYENLER OLARAK DESTEK BEKLİYORUZ”

Kentte müzik ile uğraşan gençlerin imkânsızlıklarla boğuştuğunu belirten Grubun Solisti Bulkut “Batman’da amatörce müzikle uğraşan çok kişi olmasına rağmen imkânlar ise çok kısıtlı. Valiliğin ve Belediyenin de desteği ile müzik yapan gençler için bir otama ihtiyaç var. Eğer gereken ortam bizlere sunulursa bundan eminim ki Batman’da yüzlerce yetenek ortaya çıkacak” dedi. Gençlerin klipine ulaşabilmek için “Youtube’de Talip Siyami-Dünya Fani” yazılmasının yeterli olacağına dikkat çekildi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete