Korkmaz ve Demir “Yüzde 66 oy oranı ile aldığımız Belediyemizde, ilk günden beri meclis kararlarımızın çoğunu ret ederek işlerin etkin, verimli ve zamanında yapılmasını engellediler. İller Bankası gelirimize 8 ay boyunca ciddi kesintiler yaparak ekonomimizi ablukaya aldılar. Buna rağmen 8 ayda kentimizi adeta şantiyeye dönüştürdük. Yüz bin ton asfalt serdik, 20 km yeni yol yaptık, 82 kapalı yol açtık, 120 bin metre kare parke taşı döşedik, 25 km kanalizasyon, 17 km içme suyu hattı çektik. 10 bin arızalı su sayacını edğiştirdik, 1000 adet baca yükseltme işi yaptık. Alo Tevşo Halk Pazarını yaptık. Aile Politikalar Müdürlüğü ve SELİS Kadın Danışmalık Merkezini kurduk. Fen işlerine 40 tonluk 3, 20 tonluk 7 kamyon, bir greyder, loder için kredi aldık, ihale sürecine girdik. Park Bahçeye bir traktör, bir loder, dal budama, kök sökme araçları aldık. 13 olan otobüs güzergâhını 23 güzergâha çıkardık. 3 körüklü 18 metrelik ve 12 metrelik 10 olmak üzere 13 otobüs aldık. Mahalleler için 130 durak ihalesi yaptık, 70’ini açtık. Günde 75 bin ekmek üretecek fabrikayı kurduk. Günde 2000 metre kare parke taşı üretecek fabrikanın sözleşmesini imzaladık. Evsel atıklardan 4.5 mw’lık enerji üretim sözleşmesi imzaladık. Farklı ebatlarda 10 adet park, 180 dönümdeki Yaşar Kemal Parkının peyzajını yaptık. 16 bin ağaç diktik. 3 dönümlük alanda hayvan barınağı yaptık. 2600 aileye toplam 4 milyon ekmek dağıttık. 350 aileye nakdi yardım yaptık” dedi.
BU KENTTE İLK İMAR ÇALIŞMASINI BİZ YAPTIK
16 yıldan bu yana ilk kez bu ebatta şehir imar planı yapıldığını açıklayan Demir ve Korkmaz “10.500 dönümlük Körük Tılmerç Bölgesinde 1/5000’lik imar planı yaptık. 1/1000’lik imar planı tamamlanma aşamasında. Kuyu başı TOKİ’de 4800 dönümlük imar planını revize ettik. Akıllı kent sisteminin altyapısını hazırladık. E belediye sistemini güncelledik. HDS (hizmet denetim sistem) kurduk. Personel takip sistemi, akıllı kütüphane otomasyon sistemi ve mobil katalog tarama hizmeti, BASKİ online su tahakkuk sistemi, araç rezervasyon ve takip sistemleri, Batman Kart projesi, kart dolum istasyonları, mobil cihazdan ulaşım ücreti ödemesi, akıllı durak sistemi, akıllı toplu ulaşım sistemi, iş takip ve süreç yönetim sistemlerini kurduk. AYKOME (alt yapı koordinasyon merkezi) sistem ihalesini yaptık. Ferheng çalışması, dil çalış tayları, Kürtçe film, tiyatro ve konserler düzenledik. Uluslararası çocuk diyarı film festivali, insan hakları film festivali yaptık” dedi.
YAPMAYI PLANLADIĞIMIZ ÇALIŞMALARI DA PAYLAŞACAĞIZ
Belediyeyi 60 Milyon borçla alıp, 307 milyon borçla bize devrettiler. 231 milyon ödeme, 30 milyon piyasa borcu olmak üzere 300 milyon borçla tekrar el koydular. Dünyanın pandemi olarak kabul ettiği ve bir felaketle karşı karşıya olduğumuz ve Batman Belediyesinin Türkiye belediyeleri arasında en iyi mücadele örneği gösterdiği bir dönemde kayyum atandı. İlerleyen günlerde yapmayı planladığımız çalışmaları da kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.