YAŞAM

Engelli ahşap oyma ustası, engel tanımıyor

Batman'da hobi olarak başladığı ahşap oymacılığında ustalaşan bedensel engelli Heybet Yarba, geçirdiği trafik kazası sonrası kendi atölyesinde yöreye özgü minyatür, unutulmaya yüz tutmuş süs eşyaları ve oyuncaklar yapıyor.

Engelli ahşap oyma ustası, engel tanımıyor
17-10-2023 14:40
17-10-2023 14:36
BATMAN
Google News

Ahşap maketlerden para kazanan Yarba, maketleriyle hem tarihi yeni nesilleri buluşturuyor Batman’da geçirdiği trafik kazası sonrası engelli durumuna düşen Yarba, ailesinin geçimine katkı sunmak için başladığı ahşap oymacılığında ustalaştı. Yarba, Batman ile özdeşleşen ve kaybolmaya yüz tutmuş yöresel ev gereçleri, oyuncaklar ve tarihi mekanların ahşaptan minyatürlerini yaparak satmaya başladı. Hobi olarak başladığı ahşap oymacılığında ustalaşan Yarba, merakla öğrendiği mesleğini sürdürmekte kararlı. Yarba, gençlerin ahşap oymacılığına ilgisiz olmasından yakınırken, çırak bulamakta zorlandığını dile getirdi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
19 Mayıslı
19 Mayıslı 6 ay önce
Şu Gazeticiliği Bir Öğrenmediniz Gitti Yahu Tek Resimli Haberlerden Bıktık Yav Yemin Ederim İntihar Edicem Derdinizden Şu İşin Hakkını Verin Tek Resimli Haberlere Son Verinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Birtane Resim Ekliyorsunuz Geçiyorsunuz Bir Daha Tıklayamacam Gazetenizi'de Okumayacağım
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete