Engelli dernekleriyle hizmet toplantısı yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engellilerin toplumsal hayata aktif katılımını sağlamak ve sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla engelli dernekleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle toplantı düzenledi.

Engelli dernekleriyle hizmet toplantısı yapıldı
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, engelli yurttaşların toplumsal hayata eşit ve aktif katılımını sağlamak, hak temelli politikaları hayata geçirmek ve bu alanda sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi. Kent merkezi ve ilçelerdeki engellilik alanında çalışma yürüten 30 derneğin ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin davet edildiği toplantıda engelli yurttaşların temsilcileri, talep ve çözüm önerilerini gündeme getirdi. 

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanı İsmail Değirmenci’nin başkanlık ettiği toplantıda, engelli yurttaşların talep ve çözüm önerileri dinlenerek tek tek not alındı.

Engelliler Haftası

Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenecek programlara yönelik planlanan faaliyetlerin engelli derneklerinin görüşleriyle şekillendirilmesinin yanı sıra yıl boyunca devam edecek faaliyetler ele alındı.

Engelli örgütlerinin deneyim ve önerilerini belediyenin karar süreçlerine dâhil etmeyi amaçlayan mayıs ayı planlama toplantısında, yerel yönetim ile sivil toplum örgütleri arasında kalıcı bir iş birliği mekanizması oluşturulması hedeflendi.

‘Çalışmalarımızı hak temelli yürütüyoruz’

Toplantıya ilişkin bilgi veren Engelliler Şubesi Müdürü Emin Baran, Büyükşehir Belediyesi Yaşlı ve Engelliler Daire Başkanlığı olarak çalışmalarını Diyarbakır'da bulunan 30 engelli derneği ile birlikte yürütmeye çalıştıklarını belirterek, engellilere yönelik hizmetlerin hak temelli, eşit ve erişilebilir şekilde yürüttüklerini kaydetti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ