GÜNDEM

ENGELLİ MÜLTECİNİN TEK İSTEĞİ İLAÇ...

Ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı Batman’a sığınan engelli mülteci Devlet Şeyhmus (42), ilaçlarını alabilmek için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

ENGELLİ MÜLTECİNİN TEK İSTEĞİ İLAÇ...
17-04-2017 19:48
Google News

Karşıyaka Mahallesi 314 sokak No: 48’de oturan 7 nüfuslu mülteci aile, geçim sıkıntısı çekiyor. Henüz 6 aylıkken geçirdiği yüksek ateşten dolayı vücudunun büyük bölümü tutmayan 42 yaşındaki Devlet Şeyhmus, yüksek tansiyon ve şeker hastası. Hastalığı için yetkililere seslenen çaresiz kadın, ilaç dahi alacak durumunun olmadığını belirtti.

“ÇARESİZ DURUMDAYIZ”

Yetkililere seslen engelli kadın “Çaresiz bir durumdayız. Şeker ve tansiyon hastasıyım. Hastalığım için ilaç dahi alamıyorum. Ailemin durumu ortada. Yokluk çeken aileme ben de yük oluyorum. Yemek paramızı dahi çıkaramıyoruz” dedi.

“7 NÜFUSLU AİLEMİ GEÇİNDİRMEKTE ZORLANIYORUM”

Yardıma muhtaç ailenin tek çalışanı olan Velid Şeyhmus (34) ise ablasının ilaç masraflarını karşılayamadıkları belirterek “5 yıldır Batman’da sığınmacı olarak kalıyoruz. 7 nüfuslu aileye tek başıma bakmaya çalışıyorum. Yardım kuruluşlarından aldığımız yardım kartları karşılıksız çıkıyor” şeklinde konuştu. (Necdet Çakır)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete