GÜNDEM

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE HİBE…

İş Kur, engelli istihdamına yönelik desteklerini arttırarak sürdürüyor.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE HİBE…
29-05-2018 21:56
Google News

KESİLEN CEZALAR, ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE HARCANACAK

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonu, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere harcanacak.

106 ENGELLİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ, 13 ENGELLİ İSE KENDİ İŞİNİ KURDU

İş Kur İl Müdürü Besim Eviz “Engellilerin istihdamı için çalışmalar yapıyoruz. Batman İş Kur olarak engelli kardeşlerimizin hem meslek edinmeleri hem de edindikleri mesleklerde istihdamlarının sağlanması için önemli projeler yürütüyoruz. 2017–2018 yılında toplam 16 meslek dalında yaklaşık 1.250.000 TL bütçe ile 19 projenin altına imza atarak bu projeler ile 106 engelli vatandaşımızın meslek sahibi olması sağlanmıştır. Ayrıca 13 engelli vatandaşımıza kendiişlerini kurmaları amacıyla hibe desteği verilmiştir” dedi.

YÜZDE 40 ENGELİ OLAN HERKES, FAYDALANABİLİYOR

Mesleki Eğitim veya Girişimcilik Belgesine sahip ve en az % 40 engel durumu bulunan herkesin hibe desteğinden faydalanabileceği belirtilerek “Hibeden yararlanmak isteyen engelliler, 2018 yılının 2. dönem projeleri için 8 Haziran’a kadar başvuru yapmalı. Başvuru rehberi ve formlar, İş Kur’un internet sitesinde yer alacak” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete