GÜNDEM

ENGELLİLER, ARAÇLARINI ŞARJ EDEMİYOR

Batman Belediyesi’nin, engellilere ait tekerlekli araçların şarj edilebilmesi için kentin farklı yerlerinde kurduğu şarj istasyonlarının başlıkları, duyarsız şahıslar tarafından kesildi. Engelli bireyler, araçlarını şarj edemez hale geldi.

ENGELLİLER, ARAÇLARINI ŞARJ EDEMİYOR
31-08-2021 16:22
BATMAN
Google News

ENGELLİLER, ARAÇLARINI ŞARJ EDEREK GEZEBİLİYORDU

Batman Belediyesi, engelli bireylerin, tekerlekli araçlarını şarj edebilmesi için kentin işlek noktalarına şarj istasyonları kurdu. Engelli bireyler gün içerisinde kimseye muhtaç olmadan engelli araçlarını şarj ederek kenti gezebilir hale gelmişti. Ancak şarj istasyonlarının çoğunun başlığı, duyarsız şahıslarca zarara uğratıldı.

ŞARJ BAŞLIKLARI KIRILDI

Engelli araçlarını şarj edemez hale geldiklerini belirten Ö.P. isimli engelli birey “Kemik erimesi hastalığım var. Bu yüzden tekerlekli sandalyeye mahkûm oldum. Elektrikli sandalyelerle birlikte bir yere gidebilmek, bazı işlerimizi halledebilmek gibi konularda daha rahat olmaya başladık. Elektrikli sandalye sayesinde dışarıda daha rahat dolaşabiliyoruz. Batman Belediyesinin kurmuş olduğu elektrikli aracı şarj etme istasyonları sayesinde gün içerisinde birçok işimizi halledebiliyoruz. Sandalyenin şarjı bittiğinde bu noktalardan şarj edebiliyorduk ancak özellikle Şafak Mahallesindeki Millet Bahçesinde bulunan engelli aracı şarj etme istasyonlarının şarj etme başlıkları vatandaşlar tarafından söküldüğü için bu durum bizi çok mağdur ediyor. Bununla ilgili vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını rica ediyorum. Ayrıca Belediyeden de başlıkları sökülen istasyonların yenilenmesini istiyorum” dedi.

RAMPA OLMADIĞI İÇİN ZORLANIYORLAR

Kentin işlek caddelerinde rampa olmadığı için engelli aracıyla hareket edemediklerinden de yakınan Ö.P. “Gülistan Caddesi başında bulunan kaldırımda rampa olmadığı için zorluk çekiyoruz. Oraya bir rampa yapılmasını rica ediyoruz. Ayrıca ATM önlerine de bizim rahatça para çekebilmemiz için rampa yapılmasını istiyoruz. Bizler engelliyiz kendi işimizi yapabilsek zaten yaparız ancak rampa olmaması bizim bunu yapmamıza engel bir durum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete