GÜNDEM

ENGELLİLER DESTEK MESAJLARI

ENGELLİLER DESTEK MESAJLARI

ENGELLİLER DESTEK MESAJLARI
03-12-2014 20:39
Google News

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle birçok siyasi parti STK ve kamu kurumu mesaj yayınlayıp engelli derneklerini ziyaret etti.

DÜNYADA 200 MİLYONU ÇOCUK 650 MİLYON ENGELLİ VAR

İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi, yaptığı açıklamada, engelli insanlarımızın bir kısmının doğuştan, bir kısmının da sonradan meydana gelen bir olayın sonucunda engelli durumuna geldiğini belirterek, Dünyada ve ülkemizdeki engelli sayısı ile ilgili bilgi verdi. Bodakçi, Dünyada 200 Milyonu çocuk yaklaşık 650 milyon engelli olduğunu ifade etti.

3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayan Bodakçi, “Engellilere acımak ve onlara bakıp duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engelli vatandaşlarımızı ailemizden biri gibi görmeli, hayata sımsıkı sarılmaları için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz.Engelli vatandaşlarımızın sadece bugün de değil yılın tüm günlerinde hatırlanmalıyız” dedi.

HÜDA PAR ENGELLİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Hüda Par Batman İl Başkanı M. Emin Doğru beraberindeki heyetle beraber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolaysıyla Batman Engelliler Derneğini ziyaret etti. Hüda Par heyetini, Batman Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Beyhan Özgener, Görme Engelliler Derneği Başkanı Adnan Sapancı, Bedensel Engelliler derneği Başkanı Cuma Çilek ve beraberindeki heyet karşıladı. Sıcak bir şekilde karşılanan Hüda Par heyetine ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Abdullah Gezici, günlük hayatta yaşandıkları sıkıntıları dile getirdi. Hüda Par İl başkanı Doğru: sağlam bireylerin de gelecekte aynı durumlarla karşılaşabileceklerini, herkesin birer engelli olma adayı olduğunu söyleyerek, toplumun bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HER ALANDA DESTEK SAĞLANMALI

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, 3 Aralık Dünya Engelliler günü ile ilgili yaptığı açıklamada, toplumun saygı ve özel kişiliğine haiz engelli kardeşlerimize her alanda gerekli ilgi ve desteğin sağlanmasını istedi. Fırat açıklamasında şunları ifade etti. “Türkiye’de yaklaşık sekiz milyonu aşkın bu kardeşlerimize başta istihdam olmak üzere sosyal, kültürel, sağlık alanlarında mutlaka her türlü katkı sağlanmalı ve bu hakları yasalarla belirlenmelidir. Ayrıca bu kardeşlerimizin yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için başta ibadethaneler olmak üzere, kamu binaları, hastaneler ve toplu taşıma araçlarında gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.”

DEDAŞ, ENGELLİ ÇALIŞANLARINA YARIM GÜN İZİN

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(DEDAŞ), Birleşmiş Milletler tarafından da kabul edilen Uluslararası Engelliler Günü münasebetiyle bünyesinde çalışan engelli çalışanlara hediyeler dağıtırken, engelli çalışanlar yarım gün izinli sayıldı. Dicle Elektrik dağıtım bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta 3 Kasım Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle yöneticiler ve engelli çalışanların katıldığı programlar gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından engelli personele hediyeler dağıtıldı. Bölge genelindeki engelli çalışanlar ayrıca yarım gün izinli sayıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete