GÜNDEM

ENGELLİLER, KENDİ İŞİNİ KURUYOR

İş Kur, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları ile işini kurmak isteyene ve en az % 40 oranında engelli olan kişilere toplam 36 bin TL hibe veriyor.

ENGELLİLER, KENDİ İŞİNİ KURUYOR
25-05-2015 20:35
Google News

Konuyla ilgili bilgi veren İş Kur Müdürü Besim Eviz “Sosyal devlet anlayışı kapsamında bir istihdam kurumu olarak engellileri önemsiyoruz. Bu anlamda engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenden veya işveren vekillerinden tahsil edilen idari para cezalarından, kendi işini kurmak isteyen engellilere 36 bin TL Hibe desteği sağlanıyor” dedi.

İŞYERLERİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2015 yılında İş Kur bünyesinde oto yıkama, bone üretimi, reklâm ajansı ve çiğköfte salonu açan engellilerin işyerlerinin açılışı Vali Azmi Çelik ve İş Kur Müdürü Besim Eviz tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca terzi ve büfe açmak için İş Kur’a başvuran iki engelli girişimcinin de projelerinin kabul edildiği ve en kısa sürede açılacağı belirtildi.

ENGELLİLERE İŞ KURMA EĞİTİMİ VERİLECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan İş Kur Müdürü Eviz “Hayata geçen projeler ile Batman, Ankara’dan sonra Türkiye 2. olarak en fazla proje kabul edilen illerden biri olmuştur. Önümüzdeki dönem hazırlanacak projelerin verimli olması için İl Müdürlüğü tarafından 26 bugün saat 10.00’da Halk Eğitim Merkezi’nde proje hazırlama eğitimi verilecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete