GÜNDEM

ENGELLİLERİN KATKISI ÇOK ÖNEMLİ

ENGELLİLERİN KATKISI ÇOK ÖNEMLİ

ENGELLİLERİN KATKISI ÇOK ÖNEMLİ
05-12-2014 20:28
Google News

Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Batman Belediyesinde çalışan engellilerle bir araya geldi. Engelli personellerinin kabulünde konuşan Eşbaşkan Akel, Batman Belediyesinin engelli politikalarının oluşmasında engellilerin yapacağı katkının çok önemli olduğunu belirterek, “Batman belediyesinde bu konudaki politikaları büyütecek, belki de bizi de yönlendirecek bir pozisyona sahipsiniz” dedi.

Akel, belediye bünyesinde 5 yıl önce bir engelli masası ve engelli personellerden oluşan bir koordinasyon oluşturulduğunu söyledi.

‘ENGELLİLER İÇİN YENİ BİR MEKANİZMA DÜŞÜNÜYORUZ’

Bu koordinasyona Batman Belediyesinin engelli politikalarına dönük hem fikir üreten hem diğer engelli platformlarıyla buluşan, ortaklaşan bir misyon biçildiğini sözlerine ekleyen Eşbaşkan Akel, “Daha önce biliyorsunuz, mecliste de engelli komisyonu vardı. Bu işin politikasını, perspektifini yaratan bir merci ve bunu pratikleştiren bir mekanizma. İşlevine misyonuna denk bir kurumlaşmayı yaratamadık. Ama bu saatten sonra özellikle belediyelerin kentte engellilerin kenti kullanma, erişimini kolaylaştırma üzerine bir çalışma yaratması gerekiyor ya da tüm ilgili birimlerine görüş, düşünce, öneri sunan engellilerin sorunlarını taşıyan ve onlardan çalışmalarında buna dönük duyarlılık bekleyen, hatta yapması gerekeni yapmasını bekleyen bir mekanizma düşünüyoruz” dedi.

‘ENGELLİ POLİTİKALARINI YÖNLENDİRECEK OLAN ENGELLİLERDİR’

Batman Belediyesinde çalışan engelli personellerin oluşturulacak bu yeni mekanizma içinde mutlaka yer alması gerektiğini dile getiren Eşbaşkan Akel, “Sizlerin ilgisini bekliyoruz. Çünkü bu yaşamda engelli olmanın engellerini siz yaşıyorsunuz. Bizler belki 3 Aralık gibi günlerde bunu hatırlıyoruz, ama her gün her saat bu yaşamın içinde en fazla hisseden ve yaşayan sizlersiniz. Bu açıdan sizlerin buna dönük enerjisinin daha büyük olması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete