YAŞAM

Engellilerin tek isteği iş…

Batman’da engelliler 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yaşadıkları zorlu yaşam koşullarını anlattı. Kentte yaşayan engellinin, en büyük sorununun istihdam olduğuna dikkat çekildi.

Engellilerin tek isteği iş…
01-12-2023 14:45
01-12-2023 13:51
BATMAN
Google News

Ulaşılabilirlik noktasında büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını, birilerinden destek almadan istedikleri kenti kullanamadıklarını belirten engelliler, duyarlılık çağrısında bulundu. Engelli Selman Kuş “Yeni yapılan kaldırımlarda bile rahatlıkla gidip gelemiyorum. Yapılan kaldırımlarda birçok eksiklikler var. Ne apartmanlarda ne de yollarda bizi düşünen yok. Herhangi bir destek almadan çoğu yere gidemiyoruz. Biz istiyoruz ki; her yere tek başımızı gidip gelelim. Engelli park yerlerini ihmal eden birçok kişi var. Onlara da buradan seslenmek istiyorum, park yerimizi işgal etmeyin, şayet yerimizi işgal etmek istiyorsanız buyurun sizde yerime tekerlekli sandalyeye oturun. Bu konuda da vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz. Yetkililerin ise bizi biraz daha dikkate almalarını istiyoruz” dedi.

“BİZ HER GÜN VARIZ”

Kendileri için iş kontenjanlarının artırılması gerektiğini ifade eden engelli  Selman Kuş da “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde herkes sadece bugün engellileri hatırlıyor. Biz engelliler olarak sadece bugün değil, her gün anılmak ve hatırlanmak istiyoruz. Devletin, özel şirketlerin ve bütün insanların bu bilinçte olmalarını istiyoruz. Engelliler sadece bugün değil her gün engellidirler. Bu nedenle gerek iş alanları olsun gerekse de dışardaki hayatta olsun gereken kolaylığın sağlanmasını istiyoruz. Özellikle iş konusunda devletin engellilere daha çok kontenjan ayırmasını ve sınavlarda kolaylık sağlamasını talep ediyoruz” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete