HASANKEYF

ER-RIZK CAMİSİ, İBADETE AÇILACAK

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen Batman'ın Hasankeyf İlçesi’nde taşınacak son eser olan bin 700 tonluk Er-Rızk Camisi'nin taşınma işlemi sürüyor.

ER-RIZK CAMİSİ, İBADETE AÇILACAK
16-10-2019 19:31
Google News

 

Baraj göl alanından etkilenen Hasankeyf Aşağı Şehir'de yer alan Zeynelbey Türbesi, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Orta Kapı, Kızlar (Eyyubi) Camisi Doğu ve Batı Bloku, Kızlar (Eyyubi) Camisi Kuzey ve Güney Duvarı, Süleyman Han Camisi külliyesi, taç kapı ve çeşme, Süleyman Han Camisi külliyesi ve minaresi bütüncül yöntemlerle bu alandan taşınarak, nihai yerlerinde konumlandırıldı. Taşınacak son eser olan yaklaşık bin 700 ton ağırlığındaki Er-Rızk Camisi'nin kaldırma işlemleri devam ediyor.
YENİ YERİNDE İBADETE AÇIK OLACAK
DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, Er-Rızk Camisi'nin en geç 1,5 ay içerisinde Kültürel Park Alanı'na taşınmasını planladıklarını söyledi. Kösalı “Şu ana kadar 6 eserimizi taşıyarak Arkeopark'taki Kültürel Park Alanı'na yerleştirdik. Yamaç Külliyesi'ni yerinde koruma altına aldık. Taşınacak en son eser olan Er-Rızk Camisi'nin taşınma işlemlerine başladık. Teknik olarak 6 aydır camide çalışmalarımız sürüyor. Eser 4,5 metre yükselterek platform ile götüreceğiz. Eseri en geç 1,5 ay içerisinde buradan çıkaracağız. Er-Rızk Camisi taşındıktan sonra yeni yerinde ibadete açık olacak” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete