SİYASET

ERDOĞAN “KÜRT SORUNU YOKTUR”

Batman’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de artık Kürt sorunu yoktur. Kürt vatandaşımın sorunu vardır. Onlarla da zaten ilgileniyoruz.” Dedi.

ERDOĞAN “KÜRT SORUNU YOKTUR”
03-05-2015 23:27
Google News

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Batman’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Caddesi üzerinde yapılan toplu açılış töreninde halka seslendi.

55 ana okul, ilkokul, ortaokul ve lise binası ile destek birimlerinin açılışlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Batman genelinde pek çok enerji yatırımı gerçekleştirildi. Bunların resmi açılışlarını da bugün burada yapıyoruz" dedi. Ilısu Barajı’nın da Türkiye’ye çok büyük bir güç katacağını ileri süren Erdoğan, geçen 12 yılda her alanda Batman’ın çehresini değiştirecek yatırımlar yaptıklarını belirterek, petrol şehri Batman’ı, bölgenin lokomotifi haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

"ÜLKEDE KÜRT SORUNU YOKTUR"

Türkiye’de artık Kürt sorunu yoktur diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı, "Kürt vatandaşımın sorunu vardır. Onlarla da zaten ilgileniyoruz. Türkiye’de her vatandaşın kendine göre bir takım sıkıntıları var. Bunların çözümü için çalışmak devleti yönetenlerin görevidir." Çözüm sürecinin tüm vatandaşlarla birlikte Kürt kardeşlerimizin taleplerinin, hakkının ve hukukunun tartışıldığı çözüm yollarının arandığı bir süreç olduğunu anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu süreci belirli bir bölge belirli bir kesimle sınırlandırmak her şeyden önce Kürt kardeşlerime haksızlıktır.” Dedi.

TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış sonrasında AK Parti seçim lokalinde yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden AK Parti Batman eski milletvekili Nezir Nasıroğlu’nun oğlu Abit Nasıroğlu’na taziyede bulunmak üzere merkeze bağlı Kayabağ köyüne gitti. Burada Nezir Nasıroğlu ile görüşen ve başsağlığı dileyen Erdoğan, daha sonra Diyarbakır’a hareket etmek için ilden ayrıldı.

BELEDİYE BAŞKANI KARŞILAMAYA GELMEDİ

Belediye eş başkanlarının havalimanındaki karşılamaya katılmamasını da eleştiren Erdoğan, “Buraya gelirken kendime göre bir program yaptım. Valiliği de ziyaret ederim, belediyeyi de… Sağ olsun belediye başkanı havalimanına gelmedi. Bu nezaketi göstermeyen bir belediyeyi Cumhurbaşkanı olarak benim ziyaret etmem doğru mu? Bunu bilmenizi istiyorum ki istismar etmesinler.” Şeklinde konuştu.

OĞLU İÇİN İŞ SÖZÜ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batman’da yaptığı toplu açılış töreninde en ön saflarda yer alan 70 yaşındaki dede, sesini Erdoğan’a duyurarak işsiz oğluna iş istedi. Erdoğan'ın elini zorla öpen 70 yaşındaki dede Erdoğan’dan iş sözü aldığını söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete