SİYASET

“ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM YAŞADIK”

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Av. Abdullah Akif Gür, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde inceleme yaptı.

“ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM YAŞADIK”
25-08-2021 15:00
BATMAN
Google News

KOĞUŞ SİSTEMİ ODALAR, ÇİFT KİŞİLİK HASTA ODALARINA DÖNÜŞTÜ

Servislerde yatan hastalara geçmiş olsun dileğinde bulunan Özdemir ve Gür “2002’de sağlık ve sosyal güvenlik sisteminin çöktüğü bir Türkiye devraldık. Gelişmiş ülkelerin 30–40 yılda başaramadığı sağlıkta dönüşüm sürecini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 10 yıl gibi kısa bir sürede başardık. Günümüzde artık insanların istediği hastanede tedavi olabiliyor, dilediği eczaneden ilaçlarını alabiliyor. Artık ambulanslarımız kentsel bölgede ilk 10 dakikada, kırsal bölgede ise ilk 30 dakikada vakalara ulaşabiliyor. Hastanelerimizde 8–10 kişilik koğuş sistemi sona erdi ve maksimum çift kişilik odalara dönüştürüldü. Milletimiz artık 5 yıldızlı otel konforunda yapılan dev şehir hastanelerinde sağlık hizmeti alıyor.

2002 öncesi büyük bir sorun olan ağız diş sağlığı hizmeti, kurulan çok sayıda ağız ve diş sağlığı merkezleri ile sorun olmaktan çıktı. Tam Gün Yasası'yla kamuda çalışan hekimlerimizin sadece kamuda çalışmaları sağlandı. Mecburi hizmet uygulaması ile ülkemizin en ücra köşelerinin hekim ihtiyacı giderildi. Hastaların, cenazelerin, yeni doğan bebeklerin hastanelerde rehin tutulduğu günlerden acil ve yoğun bakım hizmetlerinin ücretsiz verildiği günlere gelindi” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete