SİYASET

“ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR”

Batman kent Konseyi tarafından düzenlenen Hasankeyf ve Dicle Vadisi Sempozyumuna katılmak üzere ilimize gelen Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

“ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR”
08-05-2016 19:47
Google News

Çatışmaların bölgeye ciddi zararlar verdiğini anlatan Günay “Benim hayalim Hatay’dan başlayıp İshak Paşa Sarayı’na kadar çıkan bütün bu güzergahı İspanya’nın güneyi gibi, dünyanın bildiği bir kültür turizmi barış yolu güzergahı haline getirmekti. Ama bölgedeki çatışmalar, gerginlikler, hendekler, silahlar, bombalar ve patlamalar bu hayalimizi köreltti. Şu tarihten sonra burada hangi yeni merkezleri açsak, hangi yeni müzeleri açsak, hangi yeni adımları atsak da bu yarayı kolay sarmamız mümkün görünmüyor. Bizim tekrar bölgede kardeşlik ve diyalog ortamı kurmamız, kucaklaşmamız gerekiyor” dedi.

“DAVUTOĞLU DA BU SÜRECE TESLİM OLDU”

AK Parti’de Olağanüstü Kongre kararını da değerlendiren Günay “Sayın Davutoğlu, AK Parti tarihinde hangi nedenle olursa olsun en yüksek sonuçları almış. Sanıyorum Sayın Cumhurbaşkanıyla özelikle başkanlık sistemi konusunda bir görüş ayrılığı var. Dışarıdaki benzer telaffuza rağmen içeride bir görüş ayrılığı var. Ve Sayın Cumhurbaşkanı şu anda milli iradeyi AK Parti’nin temsil ettiğine inanıyor. Sayın Başbakan da bu sürece teslim oldu. Allah sonumuz hayır etsin” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete