SİYASET

ERDOĞAN, ZEYTİN DALI İLE MESAJ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Teşkilatı’nın 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Batman’a geldi.

ERDOĞAN, ZEYTİN DALI İLE MESAJ VERDİ
05-02-2018 00:21
Google News

Kongre öncesi 16 Mayıs Şehir Stadyumu’nda Batmanlılara seslenen Erdoğan, daha sonra Atatürk Kapalı Spor Salonunda, AK Parti Kongresine katıldı. Üç yıl aradan sonra Batman’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Erdoğan, iradesine, geleceğine sahip çıkan bir Batman gördüğünü, bu muhabbet tablosunun dostlara güven aşıladığını, düşmanlara da korku saldığını belirtti.
“HASANKEYF, GERCÜŞ VE SASON İLÇELERİNE TEŞEKKÜR” 
Erdoğan, 16 Nisan Halk Oylamasında yüzde 60’ın üzerinde oranlarla Türkiye ortalamasını aşıp Cumhurbaşkanlığı Sistemine ‘evet’ diyen Hasankeyf, Gercüş ve Sason’a teşekkür etti. 

“BATMAN’DA İSTENEN NETİCEYİ ALAMADIK AMA SEÇMENİ SUÇLAMADIK”
Batman genelinde arzu ettikleri neticeyi alamadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca seçmeni suçlayan, hatta millete hakaret eden bir parti olmadıklarını söyledi. Sonuçlar ne olursa olsun önce kendilerini hesaba çektiklerini, eksikliği, hatayı, yanlışı kendilerinde aradıklarını söyleyen Erdoğan AK Parti’nin, milleti tehdit ederek silah zoruyla, şantajla, tehditle oy toplayan partilerden olmadığının altını çizerek “Demek ki Batman’da çok daha fazla çalışmamız gerekiyordu. Demek ki sizlere kendimizi daha iyi anlatmalıydık. Burada bir eksiğimiz var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemize ve Batman’a kazandıracaklarını burada daha iyi izah etmeliymişiz. 2019 seçimlerine kadar eksiklerimizi gidereceğiz, her zamankinden daha çok çalışacağız, Batman’da hedeflediğimiz tabloyu yakalayacağız” dedi.
“YILLARCA İHMAL EDİLEN BATMAN’A HAVALİMANI, ÜNİVERSİTE YAPTIK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman gibi senelerce ihmal edilmiş illerin, AK Parti Hükümeti döneminde gelişmeye başladığını belirterek “Ben hatırlıyorum, Batman’a geliyordum, NATO’nun yaptığı bir havalimanı. Peki, var mıydı bir terminal binası? Yok. Baraka bile yoktu. Çadırın altından, uçağa geçiyorduk. Ama şimdi Türkiye’nin en modern havalimanlarından biri. Duble yollar, üniversite burada. Bunları AK Parti yaptı” dedi.

“ILISU BARAJI, ÖYLE SIRADAN BİR OLAY DEĞİL”
15 yılda Batman’a, 12 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Batman’a 3 bin 628 adet yeni derslik kazandırdık. Bugün 13 binden fazla öğrencisi olan Batman Üniversitesini kurduk. 15 bin seyirci kapasiteli stadyumu, 2 aya kadar açıyoruz. Aralarında 300 yataklı Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin de bulunduğu üç adet sağlık tesisi yapımı sürüyor. TOKİ kanalıyla Batman’a 15 yılda 4 bin 700 konut yaptırdık. Biz geldiğimizde 13 kilometrecik bölünmüş yol vardı. Biz buna 132 kilometre daha bölünmüş yol ilave ettik ve 145 kilometreye çıkardık. Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat Yolu, yeni projelerimizin arasında. Şu Hasankeyf’te Barajı birileri istemiyordu. Çünkü Hasankeyf Barajı, terör mücadelesinde, onların yolunu kesen bir projeydi. Ciddi bir harcama yaptık. Şimdi Hasankeyf artık bir baraj olmuyor, deniz oluyor. Kurulu gücü bin 200 megavat olan Ilısu Barajı bittiğinde yılda 400 milyar kilovatın üzerinde enerji üreterek ekonomiye 1,5 milyar lira katkı sağlayacak. Yani bu Ilısu Barajı öyle sıradan bir olay değil. Toplam maliyeti 8,5 milyar lira olan bu barajın inşası da tamamlanmak üzere. Yeni Hasankeyf’i, kültür alanı hâline getirdik. Kültür parkı, müze, kapalı spor salonu, kütüphane, köprüsü inşaatı tamamlandı. Baraj sahasında bulunan 540 yıllık Zeynel Bey Türbesi, ilk defa uygulanan bir teknikle, kültür parkına taşındı. Zeynel Bey Türbesinin haricinde altı eser daha taşınacak, iki eser de yerinde korunacak” dedi.
“BATMAN, ÇAĞ ATLADI”
337 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak ve enerji üretecek Batman Barajını da tamamlayarak hizmete aldıklarını belirten Erdoğan “Bütün illerimizde olduğu gibi Batman’da da şehrin uzun vadeli içme suyu problemini çözüyoruz. Zile Suyu, Batman şehir merkezinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak hale getirildi. Bu suyu Batman şehir merkezine götürecek olan içme suyu isale hattının da projeleri hazır. Batman Çayını ıslah ediyoruz. Son 15 yılda Batmanlı çiftçilerimize 520 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik, yani 520 trilyon. İnşallah bu hizmet seferberliğine önümüzdeki süreçte de aralıksız devam edeceğiz. Batman, Güneydoğu’nun en büyük dördüncü şehri. Tüm bu yatırımlarla son 15 senede Batman’ın çehresinin değişti, adeta çağ atladı” dedi.
“BATMAN, İSTENEN HAMLEYİ GERÇEKLEŞTİREMİYOR”
Onca yatırıma ve teşvike rağmen halen Batman’ın kimi alanlarda beklenen hamleyi gerçekleştiremediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihdam, sanayi, kültür ve inanç turizmi noktasında bu şehrin sahip olduğu onca zenginliği fırsata dönüştüremediğini belirtti.

ZEYTİN DALI İLE MESAJ VERDİ
Türkiye’nin, bugün Afrin’de de tek bir sivilin kılına zarar gelmemesi için büyük fedakârlıklarda bulunduğunu, güvenlik güçlerinin kimi zaman kendi canlarını tehlikeye atma pahasına, masumların zarar görmemesi için kılı kırk yardığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD zulmünden kaçan on binlerce Suriyeliye sahip çıktığı için tüm Batmanlılara teşekkürlerini ifade etti.
“MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA YÜRÜTECEĞİZ”
Salondaki vatandaşlar, zeytin dallarını Erdoğan’a göstererek, Afrin Operasyonunu desteklediği mesajını verdi. Erdoğan, konuşmasını, vatandaşlardan aldığı zeytin dalı ile sürdürerek “Benim Batmanlı kardeşime ne yakışıyorsa biz de onu yapmanın gayreti içerisinde olduk ve şu anda da Batman’da hamdolsun bu var. Ve bu kritik süreçte devletinin ve ülkesinin yanında saf tutan tüm Batmanlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnşallah birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde mücadelemizi kararlılıkla yürüteceğimize inanıyorum” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete