EKONOMİ

Erkan İzgi başarı ödülünü aldı

UİB (Uludağ İhracatçılar Birliği) bünyesinde faaliyetlerini yürüten UYMSİB (Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği) 2021 yılının başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi.

Erkan İzgi başarı ödülünü aldı
22-05-2022 09:45
22-05-2022 09:46
BURSA
Google News

2021 yılını yüzde 9 oranında artışla 159,5 milyon dolarlık ihracatla kapatan UYMSİB dört kategoride başarılı firmalara ödül verdi.

Mevcut pazarlardaki ticaret hacmini artırmanın yanı sıra yeni pazarlarda da etkin olmak istediklerine dikkat çeken UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, “Geçtiğimiz yıl en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz kiraz, vişne, zeytin, incir, armut, domates, şeftali gibi ürünlerin dünya pazarlarında bilinirliğini artırmaya devam ediyoruz. Üretimde verimliliğin ve katma değerin artırılması için üreticimizi bilinçlendirme, yeni pazarlara ulaşma ve ihracatımızı artırmak için de ihracatçımıza yol gösterme çalışmalarını 2022 yılında da aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

İhracatta başarının artarak devam edebilmesi ve sürdürülebilir olması için özellikle tarımsal üretimde kullanılan girdilerin maliyetlerinin aşağı çekilmesi gerektiğinin altını çizen BTL Makine Otomotiv İnşaat San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Erkan İzgi, “Mevcut pazarlarımızda ticaret hacmini artırmanın yanı sıra yeni pazarlarda da etkin olmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz kiraz, vişne, zeytin, incir, armut, domates, şeftali gibi ürünlerin dünya pazarlarında bilinirliğini artırmaya devam ediyoruz.  Çiftçilere verilen doğrudan desteklerin artırılması gerekiyor. Bunlar gerçekleştirildiği takdirde, bizlerin performansının artacağına ve daha büyük ihracat başarılarına imza atacağımıza inancım tam” diye konuştu.

Yaş meyve ve sebze mamulleri sektöründe Platin, Altın, Gümüş ve Bronz olmak üzere dört kategoride ödül verilirken; İZGİ Grup bünyesindeki BTL Makine Otomotiv İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. “2021 Bronz İhracatçı” ödülünü aldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
31 Mart Yerel Seçimlerde hangi partiye oy vereceksiniz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Mart 2024 e-gazete