GÜNDEM

ERZEN TOPLANTISI

Kozluk İlçesi Oyuktaş Köyü’ne bağlı Yeşilyurt Mezrası’nda 3 bin yıllık tarihi olduğu tahmin edilen Tarihi Erzen Antik Kenti’nin turizme kazandırılması amacıyla 2019 yılında başlanılan kazı çalışmaları, değerlendirme toplantısında masaya yatırıldı.

ERZEN TOPLANTISI
28-01-2020 17:12
Google News

 

Valilik Toplantı Salonunda Vali Hulusi Şahin Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Erzen Antik Kenti ve Balıklı Göl Kazıları Toplantısına, Kozluk Kaymakamı, Hasankeyf Kaymakamı, kuruluş temsilcileri, kazı ekibi ile Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Ortaçağ Türk Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Meryem Gürbüz katıldı. 
KOZLUK KAYMAKAMI BİLGİLENDİRME YAPTI
Kozluk Kaymakamı Osman Bilici tarafından yapılan bilgilendirmeden sonra Batman Müze Müdürü Şeyhmus Genç ve Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Meryem Gürbüz sunum yaptı. Toplantıda, 2019 yılında yapılan kazı çalışmaları, elde edilen arkeolojik varlıklar ile tespit edilen sorunlar ve bunların çözümü yönünde atılacak adımlar masaya yatırıldı. Erzen Antik Kenti ve Balıklı Göl’ün turizm açısından önemli olduğunu belirten Vali Şahin “Haziran Ayında başlayacak 2020 yılı 2.kazı çalışmalarını yine aynı bilimsel titizlikle yapalım ve buluntuları akademik yayınlarla bilim dünyası ile paylaşalım” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete