SPOR

Erzurum'da Yüzme Kampı Yapan Alman Gençler Yüksek Rakımda Antrenman Yaptı

Erzurum'da yüksek rakımda kamp yapan Alman yüzücülerin deneyimleri

Erzurum'da Yüzme Kampı Yapan Alman Gençler Yüksek Rakımda Antrenman Yaptı
24-02-2024 13:10
Google News

Erzurum, kış aylarında kayak sporuna gönül veren yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Palandöken Kayak Merkezi ile ünlüdür. Ancak aynı zamanda Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu da yüksek rakım avantajını kullanarak yerli ve yabancı yüzücüleri ağırlamaya devam etmektedir.

Alman yüzme takımlarından biri olan ve 11'i milli sporcu olan 19 Alman yüzücü, Erzurum'un yüksek irtifasında kondisyonlarını güçlendirmek için kampa geldi. Başantrenör Steven Krüger, buranın antrenman ve kondisyonlarının iyi gitmesinden dolayı üçüncü kez buraya kamp yapmaya geldiklerini belirtti. Kamp süresince sporcular, yaklaşık 200 kilometre yüzdü ve yüksek rakımda antrenman yapmanın zorluklarıyla karşılaştılar.

16 yaşındaki sporcu Julia Ackermann, yüksek rakımda ilk kez antrenman yaptığını ve oksijenin azlığı nedeniyle zorlandığını ancak daha iyi olmak için çalıştıklarını ifade etti. Erzurum, yüksek rakımda sporcuların güç depolamasını sağlayan ve farklı branşlardaki sporcuları cezbeden bir merkez olmaya devam etmektedir. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete