SPOR

Erzurum'daki Yaşlı Atletler İstanbul Maratonu'na Hazırlanıyor

Erzurum Palandöken Masterler Koşu Grubu'nda yer alan yaşlı atletler, antrenörleri eşliğinde İstanbul Maratonu'na hazırlanıyor.

Erzurum'daki Yaşlı Atletler İstanbul Maratonu'na Hazırlanıyor
25-03-2024 11:40
Google News

Erzurum'da uzun yıllardır atletizm, voleybol, hentbol, cimnastik ve judo gibi branşlarda uluslararası hakemlik yapan 67 yaşındaki antrenör Dursun Düzgün, 15 yıl önce çeşitli mesleklerde çalışan ya da emekli olan 35 ile 70 yaş üzerindeki kişilerin bir araya geldiği Palandöken Masterler Koşu Grubu'nu kurdu.

Gruba katılmak isteyenlerden yılda iki defa sağlık raporu ve doktor kontrolünden geçmelerini isteyen Düzgün, haftada 3 gün salon ve atletizm tartan pistinde antrenman yaptırıyor ve sporcularını maratonlara hazırlıyor.

Ramazanda dahi antrenmanları aksatmayan lisanslı sporcular, antrenör Düzgün'ün rehberliğinde birçok maratonda yaş gruplarında derece yaparak kupa ve madalya kazanıyor. Kendilerini "Çılgın Dadaşlar" olarak nitelendiren atletler, antrenörleriyle birlikte İstanbul Maratonu'na katılmak için ter döküyor. Emekli öğretmen Yurdal Topçuoğlu ve diğer sporcular, yaşlılığa rağmen spor yaparak gençlere örnek olmaya çalıştıklarını belirtiyor. Spor sayesinde sağlıklı kaldığını vurgulayan 74 yaşındaki Arslan Yakup Pirimoğlu, şeker hastalığını sporla kontrol altına aldığını söylüyor.

Erzurumspor'un eski oyuncularından 71 yaşındaki Alparslan Yılmaz ise ailecek sporcu olduklarını ve antrenörleri eşliğinde koşu ve kondisyon çalışmalarına devam ettiklerini dile getiriyor. Yaşlı atletler, İstanbul Maratonu'na hazırlanırken birlikte antrenman yapmanın keyfini yaşıyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete