SPOR

Erzurum Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu'nda Genç Yüzücüler Kamp Yapıyor

Erzurum Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu'nda genç yüzücüler, yüksek irtifada kamp yaparak Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Erzurum Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu'nda Genç Yüzücüler Kamp Yapıyor
02-03-2024 12:10
Google News

Erzurum'da bulunan Avrupa'nın şehir merkezindeki tek yüksek irtifalı tam olimpik yüzme havuzu olan Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu, genç yüzücülerin kamp yapması için tercih edilen bir mekan haline geldi.

Dört mevsim boyunca dünyanın farklı ülkelerinden gelen yabancı kulüpler ve milli takımların yanı sıra yerli sporcuları da ağırlayan havuz, şu anda genç milli yüzücülerin misafiri.

Yüksek irtifada performanslarını artırmak amacıyla 24 günlük bir kamp programına katılan genç yüzücüler, yeni sezonda Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'ndan madalyalarla dönmeyi hedefliyor. Milli takım antrenörü Tolga Çağatay, sporcuların geçmiş başarılarından bahsederek, "Burada 24 günlük bir kamp planladık. Sporcularımız geçmişte milli takım forması altında birçok uluslararası yarıştan madalya aldı, bazıları rekorlar kırdı. Bu kamp da onların başarısını pekiştirmek adına önemli bir adım. " dedi.

Kamp sonrası Lüksemburg'da özel bir yarışa katılacaklarını belirten Çağatay, ardından Edirne Cup Yarışları ve Gençler Multinational yarışları gibi uluslararası yarışlara hazırlanacaklarını söyledi. Paris 2024 Olimpiyatları barajına ulaşamadıklarını ancak bu sezon hedeflerinin yine altın madalyalar kazanmak olduğunu vurguladı.

Erzurum Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu, genç yüzücülerin uluslararası arenada başarılı olabilmeleri için önemli bir destek sağlıyor ve onlara ideal antrenman imkanları sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete