TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eş Başkan Bucak: Konforlu, erişilebilir ve ucuz ulaşım için çalışacağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, yerel yönetimler anlayışı gereği katılımcı, toplumcu ve halkçı belediyeciliği benimsediklerine dikkat çekerek, kentte konforlu, erişilebilir, ucuz ve güler yüzlü bir ulaşım için çalışacaklarını söyledi.  

Eş Başkan Bucak: Konforlu, erişilebilir ve ucuz ulaşım için çalışacağız
14-05-2024 13:21
Google News

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren toplu ulaşım sürücüleri ile Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan ve Ulaşım Daire Başkanı Temel Cengiz’in de katıldığı toplantıda, araç bakım ve onarım sorunları, sürücülerin yurttaşla olan ilişkileri gibi konular ele alındı. Sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda program ve projeler ele alındı, ucuz ve nitelikli ulaşım hakkı ile dezavantajlı kesimlere yönelik çalışmalara dair öneriler yapıldı.

Eş Başkan Bucak: Ulaşım herkesin hakkı

Toplantıda konuşan Eş Başkan Bucak, toplu ulaşımın son beş yılda en çok sorunun yaşandığı yer olduğunu belirtti. Ulaşımın yaşlıların, kadınların, engellilerin, çocukların, öğrencilerin toplumun tüm kesimlerinin hakkı olduğuna dikkat çeken Bucak, “Bu hakkı en üst mertebede kullandırtma sorumluluğumuz var. Bunun taşıyıcıları sizlersiniz” dedi.  Bucak, yerel yönetimlerin beş yılda bir ortaya koyduğu Şehir Beyannamesi’ne atıfta bulunarak konuşmasını sürdürdü:

“Önümüzdeki altı ay içerisinde de beş yıllık stratejik planımızı oluştururken bu beyannameyi esas alacağız. Bu beyanname bize bu kentin hizmetlerinin en faydalı şekilde, halkın kullanıma açılmasını söylüyor. Belediye hizmetlerinin tamamı, halkın erişebileceği bir yerde olacak. Biz kent olarak maalesef bundan uzağız. Bir an evvel bunları inşa etmek istiyoruz. Bunların hepsini halkın hizmetine, faydasına, iyiliğine olacak şekilde sürdürmek istiyoruz. Yerel yönetimler bakışımızla mevcutları sürdürmek, olmayanları inşa etmek istiyoruz.”

Katılımcı, toplumcu ve halkçı belediyecilik

Yerel yönetimler olarak demokratik, katılımcı, toplumcu ve halkçı belediyecilik anlayışını benimsediklerini ifade eden Bucak, “Biz bunu bir slogan olarak söylemiyoruz. Biz bunu gerçekten yaşamsal düzeyde ele alıyoruz. Bu zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Nihayetinde buranın bir yapısı var. Bu belediyenin hizmetlerini karşılayacak, çalışan, istihdam edilen sizler varsınız. Ve bu istihdam boyutunda sizlerin de görevi, bu halka en iyi şekilde hizmet etmek, bulunduğunuz alanlarda çalışma barışını sağlamak, toplumla barışı sağlamak ve böyle hareket etmektir. Aksi bir durum bizim için düşünülemez” diye konuştu.

‘Konforlu ulaşım için engelleri aşacağız’

Ulaşımda yaşanan sorunları gidereceklerini belirten Bucak, şöyle konuştu: “Hizmet içi eğitimler önemli bir husustur. Daire Başkanlarıyla ve ilgili müdür arkadaşlarımızla da bunu konuşuyoruz ve planlayacağız. Bütünlükçü bir çalışma yapacağız. Biz bu halka daha fazla ulaşım, daha insani, daha konforlu, daha erişilebilir, daha ucuz, daha güler yüzlü, daha samimi ve zulme dönüşmemiş bir ulaşım için çabalayacağız, önümüze engel çıkarsa da, bu engelleri aşacağız.” (Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Haziran 2024 e-gazete