HALKIN SESİ

EŞ BAŞKANLAR YETERİ KADAR ÇALIŞIYOR MU?

EŞ BAŞKANLAR YETERİ KADAR ÇALIŞIYOR MU?

EŞ BAŞKANLAR YETERİ KADAR ÇALIŞIYOR MU?
17-08-2014 16:07
Google News

Sevgili okurlar, “Halkın Sesi” köşemizde Batmanın nabzını tutmaya devam ediyor ve her hafta farklı konularımızla esnafın ve vatandaşın kapısını çalıyoruz.

Batmanda yapılan veya yapılamayan çalışmaları, çalışan ya da çalışmayan kurumları, çözülen ya da çözülmeyen sorunlar ile gündemde yer edinen konuları halka soruyor, sorularımıza verilen birbirinden farklı cevapları siz okurlarımız için sayfamıza taşıyoruz.

Halkın Sesi köşemizde, Belediye Eş Başkanları var bu hafta.

4 ay önce yapılan seçimlerle göreve getirilen Belediye Eş Başkanlarının çalışıp çalışmadıklarını, kendilerinden beklenen hizmetleri, esnafın görüşlerini ve şikâyetlerini içeren dolu bir anketle karşınızdayız.

4 ay, kısa bir süre” diyebilirsiniz.

Lakin Batmanın sorunları da takdir edersiniz ki haddinden fazla.

Bu yüzden 4 ay gibi kısa bir sürede, yapılması beklenen çok şey var Batmanda.

Trafik sorunu, çöp sorunu, kaldırım işgalleri bıktırdı usandırdı.

4 ayda bu ve diğer sorunlar için ne yapıldı veyahut ne yapılmadı?

Sizler vatandaşın görüş ve önerilerini içeren anketimizi okurken, biz yeni bir anket konusuyla Batmanda sokağın nabzını tutmaya devam ediyor, siz okurlarımıza mutlu ve umutlu haftalar diliyoruz…

BÜLENT TÖZEK (Esnaf)

Belediye Eş Başkanları henüz göreve geleli 4 ay oldu. Şikâyet ya da takdirlerimizi dile getirmemiz için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Bizi daha uzun bir maraton bekliyor. Umutluyuz. Belediye Eş Başkanları göreve geldikleri günden bu yana halkla diyaloga geçerek kentin sorunlarının çözümüne dönük proje oluşturdular. Yapacakları çalışmaları halkla paylaştılar. Projeler, halkı memnun edici nitelikteydi. Bu projeler hayata geçirilirse Batmanın sorunlarının büyük bir kısmı çözülecektir. Halk, yapılacak olan çalışmalardan mutlaka memnun kalacaktır. Önemli olacak bu çalışmaların en kısa zamanda hayata geçirilmesidir.

MEHMET ÖZLÜK (Yıldızlar Batman firması)

Batmanın sorunları bitmez. Altyapı ve üstyapı sorunları ile sosyal hayata dönük sorunlar, Batman halkının bitmez çilesidir. Belediye Eş Başkanları göreve yeni geldi. Belediye, halkın belediyesidir. Projeler için halktan görüş alıyor. Bunu takdir ettik. Halk yönetime direkt katılıyor. Yapılacak olan çalışmalarda halkın kararına ve tercihine başvuruluyor. Bunun için halkla anket yapıyor. Anketlerden memnunuz. Bu sitemin devam etmesini istiyoruz. Batmanın sorunları ağırdır. IŞİD’den kaçıp Batmana sığınan Ezidiler, Rojava’da yaşanan savaşlar, Filistin halkına uygulanan katliamlar, Batmanı da etkiliyor. Bu tür sorunlar, belediyenin çalışmalarını aksatıyor. Bu sorunlar çözülürse belediyenin çalışmalarının hız kazanacağına inanıyoruz.

MEHMET NAHIRCI (Terzi)

Belediyeden çok daha güzel çalışmalar bekliyoruz. Esnaflar olarak çöp sorununun bitirilmesini istiyoruz. Cumhuriyet Meydanı çöplük içinde. Bu durum biz esnafları üzüyor. Buralara bakım yapılsın. Halk da bilinçli davransın, temizlik konusundaki sorundan herkes mağdur. Ama kimse, elinden geleni yapmıyor. Belediye Eş Başkanlardan isteğimiz, sık sık, çarşıyı denetlemeye çıksınlar. Esnafı rutin bir şekilde ziyaret etsinler. Esnafın sıkıntılarını dinleyip, çözümler üzerinde görüş alışverişi yapsınlar. Ayrıca Eş Başkanlardan bir diğer isteğimiz, kimsenin gözünün yaşına bakmasınlar. Şikâyetler karşısında ve yasakların çiğnenmesi durumunda gereken neyse onu yapsınlar.

ROJDA SÜRÜCÜ (üniversite mezunu)

Belediye Eş Başkanları 4 ay önce büyük bir oy farkıyla Belediye Başkanlığını hak kazandı. Zaman zaman toplantılar düzenleyerek Batmana yapılacak olan hizmetlerle ilgili halktan görüş aldı. Bunu takdirle karşılıyorum. Bir vatandaş olarak yapılacak olan hizmetlerde halkın görüşünün alınması bizi bir hayli memnun etti. Ancak ardan 4 ay geçmesine rağmen henüz temizlik konusundaki sıkıntılara son verilmedi. Şehir senin sokak senin adlı bir temizlik kampanyası başlatan Eş Başkanlar, bu kampanyanın yeterli olacağını düşünüyordu ancak öyle olmadı. Bunun dışında İluh Deresinin ıslahıyla ilgili projelerin ve çalışmaların hızlandırılması gerekir. Trafik ve park alanı sorununun çözümü için harekete geçilmeli, çalışmalara hız kazandırılmalıdır.

RÜSTEM İNAL (Esnaf)

Belediye Eş Başkanları göreve geldiklerinde yapmaları gereken ilk şey bence çöplerin toplanmasını sağlamak olmalıydı. Kentteki temizlik sorunu artık bitsin. Park sorunu ve trafik sorunu da kentin en büyük sorunlarından biri olarak karşımızda durmaya devam ediyor. Bu durum, esnafın işini zorlaştırıyor. İşyerlerinin önünü araçlarla kapanmış durumda. Trafik ise tam bir rezalete dönüştü. Trafikte sık sık tıkanmalar meydana geliyor. Bu da yolların bozuk olmasından kaynaklanıyor. Belediye, halkın belediyesi olarak çalışacaksa önce halkın sorununu çözmelidir.

HALİL KARDAŞ (Manav)

Belediye Eş Başkanları görevi devralalı 4 ay oldu. Şu anda asfalt sezonu açıldı. Belediye Eş Başkanları hiç zaman kaybetmeden yolları düzeltsin. Asfalt ve kaldırım çalışmalarını eksiksiz bir şekilde tamamlasın.  Kanalizasyon çalışması yapıyor o yol aylarca açık kalıyor. Mesela sebze halinde doğalgaz için açılan çukur aylarca açık bir vaziyette duruyor. Hala yetkililer, o çukuru kapatmadı. Çalışmalar ağır işliyor. Yol sorunu bir türlü bitmiyor. Eş Başkanlar, belediye personelleriyle bir araya gelip onları sık sık denetlesin ve çalışmalara hız kazandırsın.

FARUK ÖZEN (Minibüs Şoförü)

Batman, doğru dürüst çalışan bir belediye başkanı görmedi. Eski başkanlar tam anlamıyla çalışmamıştı. Şimdiki başkanlar da göreve yeni geldi. Çalışıp çalışmayacakları önümüzdeki dönem daha net bir şekilde belli olacaktır.  Bir şoför olarak kentteki yolların bozuk olması bizi mağdur ediyor. Durak sistemi de yok. Trafik allak bullak. Belediye Eş Başkanları, Ulaşım Müdürlüğüne bağlı ekipleri harekete geçirsin. Bu sorunun acilen bitirilmesi lazım. Ayrıca kentin en büyük sorunu olan çöp sorunu da hala çözülmüş değil. Sokaklar çöpten geçilmiyor. Eş Başkanlardan beklentimiz bu sorunların sona erdirilmesidir.

FARUK MENDEŞ (Parfümeri)

Gülistan Caddesi esnafı olarak dilencilerden bıktık usandık. Dilencilerden biz de müşterilerimiz de rahatsız oluyoruz. Dilencilik kültürünün bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapılsın. Eş Başkanlar, bu soruna da bir çözüm bulsun. Belediye, Gülistan Caddesinde motosiklet geçişini yasakladı. Ama bu yasağa uyulmuyor. Denetim yok. Eş Başkanlar, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipleri harekete gerçisin. Bu konuda gerekli denetimler yapılsın.

ENES AYDIN (Esnaf)

Tüm belediyelerin kendilerine göre eksikleri vardır. Bu eksikliler merkezi yönetimden kaynaklanıyor. Belediyeye, kentin sorunlarını çözecek kadar para aktarılması lazım. Umarız Belediye, aldığı kaynaklarla kentin eksiliklerini tam olarak giderir, sorunların üstesinden gelir. Aksi halde trafik sorunu, çöp sorunu, İluh Deresi sorunu, durak sorunu, park yeri sorunu, dilenci sorunu, kaldırımların işgali sorunu ve daha birçok sorun, bu halkı bezdirmeye devam edecek.

 

ABDURRAHMAN SAVAŞ (Kafe işletiyor)

Belediyenin çalışmalarından memnunuz ama temizlik sorununa daha hassas yaklaşmasını istiyoruz. Her akşam kendi kapımızın önünü kendimiz temizliyoruz. Ama kentin diğer bölgeleri çöpten geçilmiyor. Bir yabancı, bu şehirde 2 gün kalsa, çevredeki kirlilikten rahatsız olur. Parklar, sokaklar, kaldırımlar her yer çöp. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, daha sık çalışmalı, ekip sayısı arttırılmalı. Halk, temizlik bilincini kazanıncaya kadar gereken her türlü çalışma yapılmalı. Eş Başkanlardan bu konuda hassasiyet bekliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete