Ana içeriğe geç

Eş Başkanlardan kararlılık mesajı; “Taziye yemeği verilmeyecek”

Jiyan Park Glutensiz Kafede yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, 150 günde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eş Başkanlardan kararlılık mesajı; “Taziye yemeği verilmeyecek”

Taziye evlerinde taziye yemeklerinin kaldırılması ile ilgili soruya Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, Batman’da yakınlarını kaybeden cenaze sahiplerinin yemek meşguliyetine ve oluşan maddi sorunları ortadan kaldırmak için taziye yemekleri uygulamasına son verdiklerini belirterek “Yas sürecindeki ailelere maddi yük getirmemek ve acılarını daha rahat yaşamalarını sağlamak amacıyla alındı. Batman Belediye’si ile Batman’da bulunan resmi ve sivil toplum kuruluşları, sendikalar, siyasi partiler, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluş ortak bir karar aldık ve bunu uygulamakta kararlıyız. Taziye yemekleri verilmeyecek” dedi. (Yasin Emrak)

Okur görüşleri
3 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster3 yorum
MehmetCevap verBildir

Yasıklar olsun batman belediyesine halka refah duyulana bakın halka hizmet edeceklerine köstek oluyor taziye yemeği belediyeler vermesi lazım

MehmetCevap verBildir

Yasıklar olsun batman belediyesine halka refah duyulana bakın halka hizmet edeceklerine köstek oluyor taziye yemeği belediyeler vermesi lazım

mehmetCevap verBildir

Bölgenin ekonomik geliri zayıf. Bu tür yardımlar taziye evi sahibine destek olur. En kötü ihtimal sabit olarak ortalama 100-150 kişi taziye evinde kalıyor ve onların en azinda ekonomik olarak destek sağlanıyordu. Bir an önce taziye evindeki yemekler tekrardan verilmelidir.

Daha fazla yükle