GÜNDEM

EŞBAŞKAN ÖZDEMİR, KOBANÊ’DE NÖBETTE

EŞBAŞKAN ÖZDEMİR, KOBANÊ’DE NÖBETTE

EŞBAŞKAN ÖZDEMİR, KOBANÊ’DE NÖBETTE
21-09-2014 20:25
Google News

Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, IŞİD’in saldırılarına karşı sınırda nöbet tutmak amacıyla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gitti.

IŞİD çetelerinin saldırısı altındaki Kobanê'de, halkın verdiği direniş sürerken, DBP’nin aldığı karar doğrultusunda direniş büyütmek üzere Batman’dan çok sayıda kişi Rojava sınırına hareket etti. Belediye binası önünde bir araya gelen ve aralarında Eşbaşkan Özdemir, DBP İl Başkanı Serdar Atalay ve İl Genel Meclis Üyesi Savaş Çıtanak’ın da bulunduğu çok sayıda kişi, Kobanê sınırına giderek nöbet tutmaya başladı. Hareket öncesi açıklama yapan Eşbaşkan Özdemir, aylardır Rojava halkı üzerinde yoğun saldırılar yaşandığını, bu saldırıların son günlerde artarak devam ettiğini söyledi.

SAVAŞ ÇITANAK YARALANDI

Sınırda nöbet tutarken atılan bir gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan İl Genel Meclis Üyesi Savaş Çıtanak, Hastaneye kaldırıldı. Sosyal paylaşım sitelerinde konuyla ilgili açıklama yapan DBP İl Başkanı Serdar Atalay “Askerler gerçek mermi kullanmaya başladı desteğe ihtiyacımız var. Çıtanak, saldırılarda yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralı almaya çalışan ambulansa bile gaz fişeği atacak kadar alçak bunlar” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete