GÜNDEM

EŞBAŞKANLAR; AKP, İŞİD’İN LOJİSTİK MERKEZİ GİBİ

EŞBAŞKANLAR; AKP, İŞİD’İN LOJİSTİK MERKEZİ GİBİ

EŞBAŞKANLAR; AKP, İŞİD’İN LOJİSTİK MERKEZİ GİBİ
23-07-2014 21:33
Google News

Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman Belediyesi bahçesinde kurulan Rojavaya yardım çadırında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

IŞİD çetelerinin Suriye’nin Kobanê bölgesine gerçekleştirdiği katliamlara değinen Özdemir ve Akel, Şanlıurfa’nın Birecik köyü sınırında Kobanê halkıyla dayanışmak amacıyla kurulan çadırların askerler tarafından dağıtılmasına tepki gösterdi.

AKP, İŞİD’İN LOJİSTİK MERKEZİ GİBİ

IŞİD suç örgütüne AKP hükümetinin destek verdiğini ileri süren Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel “AKP, IŞİD’ın lojistik merkezi gibi hareket ediyor. Kobanê’ye saldıran IŞİD canilerine Hatay’da hastane tesis ederek desteğini dünyaya ilan etmiştir. Devletin resmi kanalı TRT’de yayınlanan Kızılelma dizisinde IŞİD, insanları kesen bir çete gibi gösterildiği için yayından kaldırıldı. IŞİD saldırıları ile İsrail Siyonizm’inin Filistin halkına yönelik saldırıları arasında bir fark yoktur. İkisi de zulüm yapıyor” dedi.

25 KAMYON DAHA GIDA

Rojava için sürdürülen yardım kampanyasına değinen Eşbaşkanlar “Bugünden itibaren Kobanê halkı için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Yardım çadırına her gün yüzlerce yurttaşımız gıda ve ilaç yardımında bulunuyor. Bu güne kadar 6 TIR ve 11 kamyon dolusu gıda maddesi ulaştırıldı. Hedefimiz Ramazan bayramına kadar 20- 25 kamyon daha göndermektir” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?