TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Esen ve Rızvanoğlu’ndan depremin 1.yılında ortak açıklama; “Huzuru Deva Belediyeleri sağlayacak”

DEVA Partisi İstanbul Milletvekilleri Elif Esen ve Evrim Rızvanoğlu ortak açıklamada bulundu “Oylarınızı hizmete karşı bir rüşvet olarak alan bu anlayışa dur demenin zamanı geldi!”

Esen ve Rızvanoğlu’ndan depremin 1.yılında ortak açıklama; “Huzuru Deva Belediyeleri sağlayacak”
07-02-2024 10:42
07-02-2024 10:44
BATMAN
Google News

İMAR KAÇAKLARINA KARŞI ÇIKAN ENDER BAŞKANLAR OLDU

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen “Hiçbir şeyin değişmediğini, sadece sınırlı sayıda müteahhidin hakkıyla bina diktiğini, denetimlerin yapılmadığını, ama bir yandan cesaretle imar kaçaklarına karşı çıkan ender Belediye Başkanları sayesinde kurtulan ilçeleri, köyleri gördük” dedi.

 DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Elif Esen, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ile DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklamasında bulundu. Kahramanmaraş depremlerinin birinci yıldönümünde süreci değerlediren Esen ve Rızvanoğlu deprem bölgesine verilen sözlerin tutulmaması ve halkın yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, belediyecilikte deprem gibi afetlerin önemini vurguladı. Esen “Anneler kış soğuğunda çocukları için gözyaşı dökerek ‘keşke biz de ölseydik!’ diyor. 99 Depreminin ardından yıllarca depremi ve olacakları konuştuk, o dönemde hurda Bulgar demirleri yüzünden yaşanan katliam gibi yıkımları, ne yazık ki Maraş depremlerinde de ithal hurda Suriye demirleri yüzünden yaşadık. Hiçbir şeyin değişmediğini, sadece sınırlı sayıda müteahhidin hakkıyla bina diktiğini, denetimlerin yapılmadığını, ama aynı zamanda cesaretle imar kaçaklarına karşı çıkan ender Belediye Başkanları sayesinde kurtulan ilçeleri, köyleri gördük. Tam 1 yıl sonra, acılar hala taze. Deprem bölgesinde hayatta kalan, ancak evini, sevdiklerini yitiren anneler kış soğuğunda çadırlarda, konteynırlarda yaşayan, okuyan çocukları için gözyaşı dökerek keşke biz de ölseydik! diyor. Bu insanları böyle çaresiz, hayattan umudunu bu kadar koparacak hale sokan nedir biliyor musunuz? Verilmeyen sözler, vaatler ve yanlış ekonomik hamleler“ dedi.

KONUT İDDİASI, SEÇİM VAADİYDİ

TOKİ'nin 1 yılda 650 bin konut yapacağı iddiasının sadece bir seçim vaadi olduğunu belirten Esen “Deprem bölgesine söz verilen 300 bin konuttan sadece 25 bini teslim edilmiş. Yine kuralar çekilerek teslim edileceği belirtilen, vaat edilen 650 bin konuttan sadece 46 bini kuraya hazır durumda. Zaten TOKİ 20 yılda toplamda 700 bin konut üretmiş, haliyle 1 yıl evvel verilen TOKİ'nin 650 bin konut yapacağı vaadi aslında bir seçim vaadinden ötesi değildi. TOKİ'nin bir yıl içinde 650 bin konut inşa etmesi mümkün olmayacağı gibi şehirlerin böyle bir hızda planlanması da gelecekte daha büyük sorunlara neden olabilir. Oysa daha akılcı çözümlerle, daha sağlıklı modüler prefabrik yapılarla, bu zor yıllar atlatılana dek umut yeşerten bir yaşam sunmak mümkündü. Oysa şimdi yapımı yıllar alacak evler için depremzedeler üzerine para da ödeyecek” dedi.

VALİLER, SEÇİMLE GELEN BELEDİYE BAŞKANLARININ PROJELERİNE İMKAN SAĞLAMIYOR

Açıklamalarında cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen Esen “Sayın Cumhurbaşkanı insanı şok eden bir rahatlıkla diyor ki, merkezi yönetimle uyumlu olmayan muhalefetten gelen belediyelerin olduğu kentler hizmet alamaz. Bu neyin itirafı biliyor musunuz? Merkez yönetimler, yani velilik ve kaymakamlıklar eğer Cumhurbaşkanı ve onun kendine ait kıldığı yönetim biçimi izin vermezse seçimle gelen belediye başkanlarına sorunları çözmek, hizmet üretmek için imkân sağlamazlar! Oylarınızı hizmete karşı bir rüşvet olarak alan bu anlayışa dur demenin vakti geldi. Belediyeciliğin önemini deprem başta olmak üzere tüm günlük yaşamımızda deneyimliyoruz. Sağlam, güvenilir bir belediye yönetimi hayatlarımızı bile kurtarabiliyor hepsini gördük. İstanbul'un vekilleri olarak bu şehri, milletin vekilleri olarak tüm ülkeyi hakkaniyetle, akılla ve işimizi sağlam tutup Allah'a güvenerek yapmaya inanıyoruz” dedi.

85 MİLYON İNSANI HUZURA DEVA BELEDİYECİLİĞİ İLE KAVUŞTURACAĞIZ

Rızvanoğlu ise açıklamalarında “DEVA Partili yol arkadaşlarımızla beraber 6 Şubat depremlerini anmak üzere buluştuk. Öncelikle bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne yönelik olarak gerçekleşen hain terör saldırısında emniyet güçlerimizi gönülden tebrik ediyorum ve terörü hep birlikte DEVA Partisi olarak lanetliyoruz. Ayrıca yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Deprem bölgesinde hiçbir şey değişmedi. Ben depremin üçüncü günü bölgeye gittim. Orada on gün kaldım ve oradaki acıları bir fiil yaşamış bir kardeşiniz olarak şu an buradayım. Fakat biz bugün görüyoruz ki 11 ilimizi etkileyen bir süreç olduğunu söylesek de aslında bu 85 milyonu etkiledi. Neden mi? Çünkü İstanbul’da yaşayan ama Hatay’da ailesi olan, Trabzon’da yaşayan ama Maraş’ta annesi, babası olan ama Antalya’da yaşayan Gaziantep’te tanıdığı olan herkesi etkiledi. Bu deprem, sadece 11 ilimizi değil, tüm Türkiye’yi ve 85 milyon vatandaşımızı etkiledi.  Geldiğimiz bugün, evet aradan tam bir sene, 365 gün geçti, peki ne değişti? Bugün hepimiz ekranları açmışızdır. Oraya giden başta Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan sonra diğer siyasi parti liderleri ve orada herkese baktığımızda şunu görüyoruz, hiçbir şey değişmedi. Halen oradaki insanlar göz göre göre zehirleniyorlar, halen oradaki insanlar evlerine sahip değiller, halen iktidar biz yaptık yine yapacağız diyor, hiçbir şekilde yapmadığı şeylere…Umut ediyoruz ki en yakın zamanda oradaki bütün yaraları hep birlikte sararız. Bugün burada tekrardan, hayatını kaybeden her bir vatandaşımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Aslında bugün burada 6 Şubat’ı anıyoruz ama umut ediyoruz ki en yakın zamanda oradaki bütün yaraları hep birlikte sararız. Çünkü biz inanıyoruz ki bugün yapılanlar, birkaç gün önce söylenenler, Sayın Cumhurbaşkanının ‘Eğer ki yerel idarelerle merkezi idare birbiri ile uyuşmazsa buraya hizmet gelmez’ sözlerini, yerel seçimlerde iade etmek üzere bölgedeki ve tüm 85 milyonun insafına bırakıyoruz. Biz, DEVA Partisi olarak hazırız ve bu topluma yapılanlara gönlümüz asla ve asla el vermiyor. O yüzden hep birlikte olacağız, bir olacağız, çok çalışacağız, dosdoğru çalışacağız. 85 milyonu istediği huzura en kısa zamanda DEVA Belediyeciliği ile kazandıracağız” dedi. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete