TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Esenyurt Veri Merkezi’ne TS EN 50600 Tasarım Belgesi

Türk Telekom'un yüksek güvenlik teknolojisine sahip Esenyurt Veri Merkezi, çevreye duyarlı, sürdürülebilir çözümler konusundaki yetkinliğini belgeleyerek, TS EN 50600 Tasarım Belgesi almaya hak kazandı.

Esenyurt Veri Merkezi’ne TS EN 50600 Tasarım Belgesi
27-01-2024 08:38
26-01-2024 18:42
Google News

Şirketten yapılan açıklamaya göre söz konusu belge, Türk Telekom Esenyurt Veri Merkezi'nin, güvenilirlik ve iş sürekliliği açısından belirli kriterleri karşıladığını ve veri güvenliği protokollerini uyguladığını doğruluyor. Belge aynı zamanda, uyumluluk, rekabet avantajı, enerji verimliliği standartlarını ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili belirli gereksinimleri de içeriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Durmuş Ali Taşkın, Türk Telekom olarak, Türkiye’nin verisini Türkiye'de tutma vizyonu ile veri merkezi yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Bu alandaki çalışmalarımızı da veri merkezlerinin güvenilirliği, performansı ve veri güvenliğinin tescili olan global sertifikalar ile taçlandırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Esenyurt Veri Merkezi'nin 2018 yılından bu yana, kurumsal müşterilerine bulut ve veri merkezi hizmetleri sunduğunu belirten Taşkın, TS EN 50600 Belgesi ile tasarımlarının çevresel koşullarının işe uygunluğunu belgelediklerini ifade etti.

Taşkın, bu belge ile enerji verimliliğinin, elektrik ve soğutma alt yapısının, veri hatlarının yedeklilik durumunun iş sürekliliğine uygun olduğunu kanıtladıklarını aktararak, tesisin güvenlik önlemlerinin, koruma sağlama becerisinin ve çevreye duyarlı, sürdürülebilir çözümler konusunda yetkinliğinin de bir kez daha belgelendiği bilgisini paylaştı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete