GÜNDEM

ESKİ BAKAN, BATMAN MİLLETVEKİLİNE DARBEYİ ANLATTI

TBMM Genel Kurulu'nda 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırmak üzere kurulan ve HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın da üyesi olduğu Darbeyi Araştırma Komisyonu, Genel Kurmay İkinci Başkanı ve Eski İçişleri Bakanı’nı dinledi.

ESKİ BAKAN, BATMAN MİLLETVEKİLİNE DARBEYİ ANLATTI
19-10-2016 20:53
Google News

Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın de Üyesi olduğu Darbeyi Araştırma Komisyonu, ilk olarak Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar’ı dinledi. Dündar, darbenin gerçekleştiği gece nerede olduğu, kimlerle görüştüğü ve darbenin gerçekleştiği sırada neler yaptığı konusunda Komisyon Üyelerine bilgi verdi.

ESKİ BAKANI’I DİNLEDİLER

Darbeyi Araştırma Komisyonu, Genel Kurmay 2. Başkanı’ndan sonra Eski Batman Valisi de olan İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı dinledi. Eski İçişleri Bakanı Ala, darbe günü, taziye ziyareti için Erzurum’da bulunduğunu ve gece akşam saatlerinde tarifeli uçakla Ankara’ya indiğinde koruma müdüründen darbeyi öğrendiğini ve Mit Müsteşarı Hakan Fidan tarafından da arandığını anlattı. Neden istifa ettiği sorusu üzerine Ala “Bu bir değişimdir, dönüşümdür. Bugün buradayız, yarın başka bir görevde oluruz. AK Parti bir davadır. Bu davada insanlar bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için çalışır. Belki de ben şu an çok daha önemli bir şey yapıyorumdur” yanıtını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete