GÜNDEM

ESKİ İL MÜDÜRÜ “FETÖ MAĞDURUYUM”

Batman Aile ve Sosyal Politikalar Eski İl Müdürü Ali Tarhan, 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu FETÖ tarafından geçmişte baskılara maruz kaldığını anlattı.

ESKİ İL MÜDÜRÜ “FETÖ MAĞDURUYUM”
28-07-2016 22:19
Google News

Batman’da 17 yıl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak görev yapan ve 2011 yılında emekli olan Tarhan “2007’de İl Müdürlüğü’ne bağlı bir kreş, izinsiz yer değiştirdiği için kurum personelinden oluşan bir heyeti kreşte inceleme yapması için görevlendirdim. Kurum elemanları engellendi ve tehdit edildi. Bu olay üzerine rapor tutup, yönetmeliği yerine getirmeyen kreşle ilgili kapatma kararı onayı hazırladım. Onayı, dönemin Vali Yardımcısı Erol Karaömeroğlu’na ilettim. Karaömeroğlu, kararın ağır olabileceğini ve kreş yetkilileriyle görüşmemi söyledi. Beni Bilal A. adında, cemaatin Batman sorumlusunun yanına gönderdi. Bilal A. ile görüştüm, kanun ve yönetmelikle ilgili eksiklikleri aktardım. Bilal A. ‘bizim için bir sefer yasayı delseniz ne olacak’ dedi. Ben, devlet memuru olduğumu, yasalar üstü bir yetkimin olmadığını belirttim. Bilal A. ise ‘biz yapmasını biliriz’ yanıtını verdi” dedi.

“BU YAPININ GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI”

Bu olaydan sonra baskı görmeye başladığını söyleyen Tarhan “Basit sebeplerle hakkımda soruşturmalar açıldı. Dönemin Vali ve Vali Yardımcısı şu anda darbe girişiminden yargılanıyor. Sinop Valisi Yasemin Çetinkaya ‘daha istifa etmediniz mi?’ diyerek baskı yapmıştı. İl Müdürlüğüm döneminde 17 sosyal hizmet kuruluşu açtık. 30 yıllık memuriyet hayatımda hiç ceza almama rağmen yapılan soruşturmalar sonucu üst üste idari cezalar almaya başladım. Hakkımda açılan soruşturmalardan istedikleri sonucu alamayacaklarını anladıklarında, şahsım ve kurumum ile ilgili, emniyet ve savcılık ortaklaşa derin bir soruşturma açıldı ve beni burada kurumu zarara uğratan, evrakta sahtecilik, örgüt kurmak ve yönetmek suçlamalarıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bu soruşturmalar Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan fezlekeler ile yürütülüyordu. 15 Temmuz’da yapmaya çalıştıkları darbe girişimi kurumların içine sızan bu yapının gerçek yüzünü tam olarak ortaya çıkardı” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete