SPOR

Eskişehir'de Tekvando Yapan İkiz Kardeşlerin Hikayesi

Eskişehir'de tek yumurta ikizleri olan Tahsin Burak ve Kamil Bora Değirmenci ile Zeynep Nur ve Zeliha Nur Kıyma'nın tekvando macerası.

Eskişehir'de Tekvando Yapan İkiz Kardeşlerin Hikayesi
11-04-2024 12:40
Google News

Eskişehir'de yaşayan tek yumurta ikizleri Tahsin Burak, Kamil Bora, Zeynep Nur ve Zeliha Nur, Enisler Grup Kamerspor Kulübünde tekvando yapmaktadır.

Geçen yıl bu sporla tanışan Kıyma kardeşler ile 6 senedir tekvando ile uğraşan Değirmenci kardeşler, Türkiye'de çeşitli şampiyonalarda başarılar elde etmişlerdir. Antrenmanlarda partner bulmakta zorlanmayan ikizler, evde de kolaylıkla idman yapabilmektedir. Okulda ve antrenmanlarda sürekli karıştırılan ikizler, Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek için antrenörleri Abdullah Turhan ile çalışmaktadır.

Tahsin Burak Değirmenci, milli sporcu olup Türk bayrağını yurt dışında dalgalandırmak istediğini belirtirken, Kamil Bora Değirmenci'nin hedefi ise milli takıma seçilmektir. Zeynep Nur ve Zeliha Nur Kıyma, evde ve antrenmanlarda birbirlerinin eksiğini tamamlamaktadır. Tek yumurta ikizi oldukları için hakemler tarafından karıştırılmaları bir sorun oluşturmaktadır. Ancak bu duruma alışmış olan ikizler, birlikte antrenman yapmanın avantajlarını yaşamaktadırlar.

Enisler Grup Kamerspor Kulübü antrenörü Abdullah Turhan, ikiz sporcularla çalışmanın ayrıcalık olduğunu belirtirken, ikizlerin birbirlerini destekleyerek başarıya ulaşmak istediklerini ifade etmektedir. Aileleri de onları antrenmanlarda ve maçlarda desteklemektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete