GÜNDEM

ESNAF, EKONOMİNİN DÜZELMESİNİ BEKLİYOR

7 Haziran seçimlerinde iktidar partisinin çıkmaması ve koalisyonun kurulamaması üzerine oluşan belirsizlik, ekonomiyi olumsuz yönde etkiledi.

ESNAF, EKONOMİNİN DÜZELMESİNİ BEKLİYOR
02-11-2015 22:03
Google News

Türkiye’de seçim süreci boyunca belirsizliklerden dolayı huzursuz olan esnaf, 1 Kasım seçimlerinin tamamlanması ile birlikte rahat nefes almak istiyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan çatışmalı ortam, bölge esnafının sıkıntı yaşmasına neden oldu.

Batman kent genelinde son bir yıl içinde yaşanan olaylar nedeniyle 600 esnaf kepenk indirmek zorunda kaldı. Esnaf, yaşanan olumsuzlukları, ülkedeki iktidarsızlığa ve yaşanan olaylara bağladı. Batman esnafı, seçim sonrası çatışmaların durması ve geleceğe yönelik yatırımların yapılmasını istiyor. Ekonomideki kötü gidişattan ve doların yükselişi nedeniyle yatırım yapamadıklarını anlatan esnaflar, artık rahat nefes almak istediklerini dile getirdi.

“ESNAFIN GELİRİ AZALDI”

Esnaflardan Zübeyir Tunç “Son 5 aydır ülke siyasetendeki belirsizlik, bütün iş kollarındaki esnafları olumsuz yönde etkiledi. Esnafın geliri sürekli azaldı. Esnaf, kan ağlıyordu. Yüzlerce esnaf kepenk kapatmıştı. 1 Kasım seçimleri tamamlandı. Siyasi belirsizlik ortadan kalktı. İnşallah durumların düzeleceğini umut ediyoruz” dedi.

“İŞLERİMİZ KÖTÜYE GİDİYORDU”

Ülkedeki belirsizliğin, esnafa olumsuz yönde etki ettiğini söyleyen Yunus Üzden isimli esnaf da “Son birkaç aydır, kepenk kapatma noktasına gelmiştik. Vatandaşın alım gücü düştü, esnafın geliri azaldı. Ben de bir esnaf olarak bundan çok kötü etkilendim. Kime sorsam, siyasi belirsizliği neden gösteriyordu. Şimdi seçimler bitti, koalisyon kurulamadı ama iktidar partisi netleşti. Umut ediyorum, esnafın durumu da buna bağlı olarak düzelir” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete