HALKIN SESİ

ESNAF GÖZ GÖRE GÖRE ERİYOR

Çözüm sürecinin bitmesinden sonra bölgede yaşanan olaylar, piyasayı durma noktasına getirdi. Piyasadaki durgunluk ise esnafı iş yapamaz hale getirdi.

ESNAF GÖZ GÖRE GÖRE ERİYOR
08-02-2016 18:32
Google News

Kentin alışveriş güzergâhlarında esnafın nabzını yokluyoruz.

KOZLUK ŞARKÜTERİ’DE ÜRÜN YELPAZESİ BOL

Kozluk Şarküteri’de bulunan pekmez, peynir, zeytin ve bal gibi şarküteri ürünleri, alıcısını bekliyor. Yıllardır Elma Sokağı’ndaki işyerinde Batmanlılara hizmet veren Ali Beğde “Yıllardır Elma Sokağında şarküteri ürünleri satarak geçimimi sağlıyorum. Kozluk Şarküteride bütün şarküteri ürünlerini ve kahvaltılıkları bulabilirsiniz. Bütün ürünlerimiz doğaldır ve lezzetlidir. Ciddi indirimlerimiz de var ama buna rağmen işlerimiz eskisi gibi değil. Eskiden Elma Sokağı dolup taşardı ama şimdi o kalabalığını kaybetti. Tek dileğimiz barışın tekrar geri gelmesi ve piyasanın canlanmasıdır” ifadelerini kullandı.

BEREKET KASAP’TA FİYATLAR İNDİRİMLİ

Bereket Kasap’ta birbirinden taze sakatat ürünleri, müşterilerini bekliyor. Esnafın zor günler geçirdiğini ve Elma Sokağı’nın eski hareketli günlerini aradıklarını söyleyen Doğan Koçer “7 yıldır bu işi yapıyorum. Sakatatlarımız günlük kesilip bize getiriliyor. Hepsi tazedir. Tezgâhımızda dalak 2,5 TL, Bağırsak 2,5 TL, yürek 5 TL, Koç yumurtası 3 TL, Ciğer 7.5, kele 10 TL’den satışa çıkıyor. Alo Tevşo, daha önceden iğne atsan yere düşmez denilecek kadar kalabalık ve yoğundu. Şimdi o günleri gözlerimiz arıyor” dedi

HAYAT PEYNİR’DE ÜRÜNLER DOĞAL VE TAZE

Çatışma ortamından herkesin etkilendiğini söyleyen Hayat Peynircilik ve Şarküteri İşletmecisi Fırat Beğde, yetkililere sesleniyor. Esnafın desteklenmesini isteyen Beğde “Daha önce bu işi İstanbul’da yapıyordum. Sonra kendi memleketimize geldi ve bu işi Elma Sokağında yapmaya başladık. Herkes gibi biz de çatışma ortamından etkilendik. Peynirin en çok satıldığı bu dönemde peynir satışlarımız azalmış. Vatandaşlarımız çok tedirgin çarşıya çıkamıyor. Alışveriş yapamıyor. Bu da biz esnafı etkiliyor. Biz esnaflar olarak isteğimiz çatışma ortamının biran önce son bulması ve barışın tekrar gelmedir” dedi.

SAKATAT HACI ŞEVKET’TEN ALINIR

Sakatat işleriyle uğraşan Hacı Şevket Songur, işlerin kırık olduğunu belirtti. Yıllardır bu meslekte hizmet verdiğini söyleyen Songur “15 senedir bu işi yapıyorum. Elma sokağında Sakatat satıyorum. Sakatatlarımız günlük ve taze geliyor. Burada taze bağırsak, işkembe, dalak, böbrek ve diğer sakatat ürünlerini bulabilirsiniz. Sakatat ürünlerinin en çok satıldığı bu dönemlerde satışlarımız çatışma ortamından dolayı azaldı. Kalabalık olan Elma Sokağı şimdileri sinek avlıyor. Tek temennimiz barış ve huzurun tekrardan geri gelmesidir” dedi.

SİNAN KASAPTA DA DURGUNLUK VAR

Çatıma sürecinden etkilenen esnaf Ömer Songur da barış ortamına geri dönülmesi gerektiğini söyledi. Esnafın göz göre göre eridiğini belirten Sinan Kasap ve Et Pazarı İşletmecisi Ömer Songur “Kasap mesleği babadan kalma bir meslektir. 10 yaşından beri bu meslekle uğraşıyorum. Çatışma ortamı başladığından bu yana satışlarımız çok düştü. Satış yapamadığımız için ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Vatandaş, alışveriş yapmaya korkuyor. Halkın huzuru yok, dışarıya çıkmaya bile korkuyorlar. Dileğimiz, eski günlere geri dönülmesidir” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete