GÜNDEM

ESNAF, İFLASIN EŞİĞİNDE

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların yanı sıra bölge illerinde etkili soğuk hava da esnafı kepenk kapatma noktasına getirdi.

ESNAF, İFLASIN EŞİĞİNDE
03-02-2017 21:51
Google News

ÇARŞI VE PAZARLAR BOŞ KALDI

Son zamanlarda dövizde yaşanan artış, esnafın belini büktü. Yüksek faiz ve zamlarla baş edemeyen esnafa ikinci darbe ise soğuk havadan geldi. Yoğun kar yağışı ve buzlanmaların etkiliği olduğu Batman’da, çarşı ve pazarlar boş kaldı. Birçok esnaf, günlerce siftah yapamadan boş umutlarla eve dönmek zorunda kaldı.

KİRALARDA BEKLENEN İNDİRİM, BOŞ ÇIKTI

Dövizdeki yükseliş ve işsizlik oranındaki artış nedeniyle zor günler geçiren esnaf, işyeri kiralarında beklediği indirimi bulamadı. İşyeri kiralarının yüksek olması ve soğuk hava nedeniyle vatandaşın çarşı-pazara çıkamaması, esnafı kepenk kapatma noktasına getirdi.

ODA BAŞKANI, ACI TABLOYU AÇIKLADI

2016 yılının esnaflar açısından zor bir yıl olduğunu hatırlatan Batman Esnaf ve Sanatkâr ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, 2015 yılından bu yana 310 esnafın kepenk kapattığını belirterek “Kepenk kapatan esnaflarımızın arasına her gün yenileri ekleniyor. Yüzlerce esnaf, yüksek kiralar, haksız rekabet, vatandaşın alım gücünün düşmesi, zam ve vergi faizleri yüzünden kepenk kapatmak zorunda kaldı” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete