GÜNDEM

ESNAF İSYAN ETTİ!

İş yerlerinin bulunduğu caddeye doğalgaz şebekesi çekilmeyen 85 esnaf, turuma tepki göstererek alt ve üst yapılarının 10 yılı düşünerek yapılması gerektiğini kaydetti.

ESNAF İSYAN ETTİ!
29-09-2017 20:34
Google News

Selehaddin Eyyübi Caddesinde bulunan yaklaşık 85 esnaf, işyerlerine doğalgaz şebekesi çekilmediği gerekçesiyle eylem yaptı. 3.etap vizyon çalışmasıyla bulundukları caddede alt ve üst yapı çalışmaları devam ederken SİBADAŞ’da doğalgaz şebekesi için kazı işlemi yaptı. Ancak caddenin tamamına doğalgaz şebekesinin çekilmemesi esnafı çileden çıkarttı. Hazır caddenin yenilenme çalışmalarının yapıldığını savunan esnaflar, bir yıl sonra tekrar kazıların yapılıp caddenin bozulmaması için caddenin tamamına aynı anda şebekenin çekilmesi gerektiğini savundu.

“CADDENİN TÜMÜNE ŞEBEKE ÇEKİLSİN”

Bulundukları caddenin tümüne doğalgaz şebekesinin çekilmesi gerektiğini savunan Esnaflardan Murat Yıldırım, “Tek isteğimiz caddenin yarısına kadar çekilen doğalgaz şebekesinin caddenin geri kalan bölümüne de çelmesidir. Hazır cadde baştan aşağı kazılırken şimdiden bu şebeke çekilsin. Bir yıl sonra bu caddenin kazılarak tekrar yıkılmasını istemiyoruz. Kutular iş yerlerimizin önüne çekilsin, sonra isteyen esnaflar aboneliklerini yapsınlar” dedi.

“ESNAF KAN AĞLIYOR”

Doğalgaz şebekesinin çekilmesi için kendilerinden ücret talep edildiğini ileri süren cadde esnaflarından Selim Başaran, “İşyerimize doğalgaz şebekesinin çekilmesi işin 600 TL gibi ücret istiyorlar. Peki, Batman’da bütün ev ve iş yerlerinin önüne doğalgaz kutuları çekilirken bu ücret mi alındı. Bu işi fırsata çevirmesinler. Biz bu paranın alınması taraftarı değiliz. Esnaf olarak zaten kan ağlıyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALAR 10 YIL SONRASI DÜŞÜNÜLEREK YAPILMALI”

Alt ve üst yapı çalışmalarının 10 yıl sonrası düşünülerek yapılması gerektiğini dile getiren cadde esnaflarından İrfan Bozkurt ise, “Cadde esnafı olarak bir aydan fazladır mağduruz. Caddemizin bir bölümüne doğalgaz şebekesi çektiler. Geri kalan yaklaşık 85 esnafın iş yeri önüne şebekeyi çekmediler. Herkesin kapılarının önüne kutuları bırakmalarını istiyoruz. Yapılan çalışmaları 10 yıl sonrası düşünerek yapılmasını istiyoruz. Alt yapı çalışmalarının tek seferde yapılması gerekiyor. Daha sonra doğalgaz şebekesi için bu caddenin kazılmasını istemiyoruz. Ayrıca bizden talep edilen ücretlerinde makul ücretler olmasını istiyoruz” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete