HALKIN SESİ

ESNAF KAN AĞLIYOR

Hem ülkemizde hem de Ortadoğu’da yaşanan süreç, tüm sektörleri olduğu gibi ekonomiyi de ciddi anlamda etkiledi.

ESNAF KAN AĞLIYOR
26-12-2016 21:45
Google News

Piyasanın durgunluğu ve ekonomik kriz nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnaf, kendileri için tehlike çanlarının çaldığını belirtti. Batman’ın en hareketli ve işlek çarşısı olarak bilinen Elma Sokağı’nda esnaf, son günlerde sinek avlamaya başladı. Batman Sonsöz gazetesi olarak Esnafın Nabzı adlı köşemiz için Elma Sokağındayız.

SAKATAT SATIŞLARI EPEY DÜŞTÜ

7 yıldır Batman’da sakatat satışı yaptığını söyleyen Sedat Sincar, piyasanın durgunluğundan yakınıyor. Sakatat satışlarının günden güne düştüğünü söyleyen Sincar “7 senedir bu işi yapıyorum. Ciğer, dalak, kelle, paça, böbrek, yürek gibi sakatatların satışını günlük olarak taze bir şekilde yapıyorum. 7 yıldır ilk defa bu kadar durgunluk gördüm. Satışlar yüzde 90 oranında düştü. Kara kara düşünüyoruz, böyle giderse ekonomik krizin derinleşeceği izlenimini almaktayım” dedi.

“HALK, ESNAFA DESTEK İÇİN BİZE GELMELİ”

Elma Sokağının müdavimlerinden İhsan Köşkar da satışların azalmasından şikâyetçi. Diyar Peynircilikte taze peynir ve zeytin satışı yaptığını ifade eden Köşkar, küçük esnafın desteklenmesini isteyerek “Biz esnaflar, kimsenin ekmeğine mani olmadan, çoluk çocuğumuzun rızkı için sabahın erken saatlerinde buraya gelip akşama kadar müşteri bekliyoruz. Büyük alışveriş merkezleri gibi kimsenin ekmeğine mani olmuyoruz. Onlarca çeşit peynir ve zeytini, taze bir şekilde, uygun fiyata burada satıyoruz. Vatandaştan isteğimiz, küçük esnafı yalnız ve desteksiz bırakmasın” dedi.

“HUZUR İSTİYORUZ”

Kozluk Şarküteri Sahibi Abdulbasit Basütçü, huzursuzluk ortamından dem vurarak “her yanımızda ölümler yaşanıyor. Türk, Kürt, bütün anneler ağlıyor. Yaşanan savaş, herkesi olduğu gibi esnafı da etkiliyor. Bizim önceliğimiz, akan bu kanın durmasıdır. Huzur olursa ekonomi de düzelir, para da kazınılır” diyor.

KÜÇÜK ESNAF DESTEK BEKLİYOR

Peynir, zeytin ve bal satışı yapan Diyar Bat Şarküteri Sahibi Mehmet Beğde, küçük esnafa destek çıkılması için vatandaşa çağrı yapıyor. 

ESNAFA PİYANGO İLE UMUT DAĞITIYOR

Elma Sokağı esnafına milli piyango satışı yaparak umut dağıtan Mahmut Alphan “7 senedir milli piyango satışı yaparak insanların hayallerine aracılık yapıyorum. Elma Sokağı esnafı umutsuz. Ekonomik kriz epey etkilemiş durumda. Ben de milli piyango satışı yaparak esnafa moral verip umut dağıtıyorum. Geçen sene 500 milyar dağıttım. Çeyrek bilette ise 125 milyar dağıttım” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete