GÜNDEM

ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ'NDEN ÖDEME KOLAYLIĞI

ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ'NDEN ÖDEME KOLAYLIĞI

ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ'NDEN ÖDEME KOLAYLIĞI
29-09-2014 21:48
Google News

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ne borcu olan vatandaşların, faiz yükünden kurtulup sadece ana parayı ödeyerek Torba Yasa'dan faydalanabileceği, ayrıca taksit imkanından da yararlanabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Batman Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin yaptığı açıklama ile Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne kredi borcu olup ödeyemeyen esnafın da Torba Yasa'dan faydalanabileceğini söyledi. Başkan Şevki Taş, ”Yeni çıkan Torba Yasa ile borçların faizlerinin silinerek ana paranın ödenmesi kolaylığı kooperatifimize borcu olan esnafımızı da kapsıyor. Bu sayede 31 Nisan tarihine kadar kooperatifimize kredi borcunu ödeyemeyen esnafımız, 31 Ekim son başvuru tarihine kadar kooperatifimize gelerek borcunun ana parasını ödeyebilir” dedi.

TAKSİT İMKANIDA VAR

Kredi borcunun ana parasını hemen ödeyemeyecek olanlar için 6, 12 ve 18 aya kadar taksit imkanı sunulduğunu belirten Başkan Şevki Taş, "Örneğin kredi borcunun 6 aya taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde borcun kooperatif takibine intikal ettiği tarihten başvurunun yapıldığı tarihe kadar geçen süre içinde yıllık yüzde 6 oranında gecikme faizi uygulanacak ve bu şekilde hesaplanan toplam borç tutarının ilk taksiti peşin olmak üzere 6 eşit taksitte tahsil edilecektir. Sadece gecikme faizi olanlardan para alınmayacak, borçları silinerek senetleri iade edilecektir” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete