GÜNDEM

Esnaf Odası, 2022’den bu yana ne yaptı?

27 Şubat 2022 yılında gerçekleşen seçimle göreve gelen Batman Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, o tarihten bu yana yürüttükleri çalışmalar hakkında Gazetemiz Sonsöz’e bilgi verdi.

Esnaf Odası, 2022’den bu yana ne yaptı?
12-01-2024 16:00
12-01-2024 16:02
Google News

Başkan Çiftçi “Pandemiden dolayı istihdam taahhütlü faizsiz kredi alması için 3000 esnaf ve tüccara danışmanlık hizmeti verdik. Batman, bu programdan yaralanarak 12. sırada yer aldı. Hukuk danışmanlığı hizmetimize başladık. E-ticaret, kişisel gelişim, ön muhasebe, kriz yönetimi ve özel eğitimde ölçme ve değerlendirme eğitimleri verdik. AK Parti Genel Başkan Vekili olan Numan Kurtulmuş ile görüşerek esnafa elektrik, sigorta primleri ve vergi kolaylığı sağlanmasını istedik. Esnafa TOKİ ile konut yapımı, uçak seferlerinin artırılması, otopark sorunu, çarşı merkezinde güvenliğin arttırılması, Gülistan Caddesi’nde trafoların kaldırılması, k tabela ve reklâm vergilerinde indirim yapılması konularını gündemimize aldık” dedi.

ÜYELERİMİZ İÇİN İNDİRİM PROTOKOLLERİ İMZALIYORUZ

Oda üyelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için birçok kurumla indirim anlaşması yaptıklarını belirten Çiftçi “Batman Yaşam, Dünya, Medikal Point ve Özel Batman Hastaneleri ve Batıgöz Tıp Merkezi ile yüzde 20 indirim anlaşması yaptık. Esse Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği, Kısayol Kurs Merkezi, Gelişim Garajı Eğitim Kurumları, Adım Akademi Eğitim Kurumları, Mektebim Koleji, British Yabancı Dil Kursu, Özel C1 Kurs Merkezi, Sekiz Oniki Kurs Merkezi ile yüzde 25 indirim anlaşması imzaladık.          NLK Soft ile e-ticaret paketlerinde yüzde 35 indirimd nlaştık. Dynobil Oto Ekspertiz ile yüzde 40,  Katılım Evim ile yüzde 30, Güney Garanti Oto Ekspertiz ile yüzde 50 indirim anlaşması yaptık. Resmi işlemler için odamıza gelen üyelerimize ücretsiz Star Wax otopark hizmeti, Volkswagen araç servisinde indirim paketleri, OKN (SUN) Petrol İstasyonu ile yüzde2–4 indirim, Emin Evim ile yüzde 15-25 arasında protokolü imzaladık. İŞKUR, SGK, Maliye, Ticaret, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım, TEDAŞ ve diğer kurumlarla irtibat halindeyiz. Ticaretimizin gelişimi için BATSO, OSB, Ticaret Borsası, HAKSİAD, MÜSİAD, ASKON ve ASRİAD ile istişareler içerisindeyiz” dedi. (Adnan Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete