HALKIN SESİ

ESNAF, UMDUĞUNU BULAMIYOR

“Seçimler bitsin, ekonomi düzelsin, işlerimiz yoluna girsin” diye beklenti içerisinde bulunan esnaf, ne yazık ki seçimlerden sonra da umduğunu bulamadı.

ESNAF, UMDUĞUNU BULAMIYOR
15-11-2015 12:43
Google News

Esnafın kazancı her geçen gün düşmeye devam ediyor. Esnaf, “vatandaş, esnafına sahip çıksın, alışverişini semt pazarlarından yapsın” diyor. Vatandaş ise alım gücünün giderek düştüğünden yakınıyor. Çarşı Mahallesi’nde esnafının nabzını dinledik. Öne çıkan görüşler şu şekilde:

SEBZE, KIŞ MEVSİMİNİN GÖZDESİ

Alo Tevşo’daki tezgâhında yeşillik satan Hasan Akkurt, kış mevsiminde sebzelerin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söyledi. Yeşilliklerin, vitamin deposu olduğunu açıklayan Akkurt “Sebze, kış mevsiminde sofraların gözdesidir. Çünkü vitamin deposudur. Sağlığa faydalıdır, vücut direncini yüksek tutar. Havuçlarımız var, roka ve maydanozlarımız var, her türlü yeşillik ve sebzeleriz mevcuttur. Fiyatlar da şu anda iyidir” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR ŞU ANDA NORMAL

Çarşı Mahallesinde yeşillik satan bir diğer esnafımız da Hamza Akkurt. Tezgâhında vitamin deposu bütün sebzeleri bulabileceğiniz Akkurt, fiyatların şu anda uygun olduğunu belirterek “Bütün sebzeleri bulundurmaya çalışıyoruz. Çünkü Batman’da her geçen sene biraz daha sebze alışkanlığı oturmaya başlıyor. Artık et tüketmekten ziyade, sebze tüketimine önem veren bir halkımız var” ifadelerini kullandı.

ESNAF KAN AĞLIYOR

Çarşı Mahallesi’nde bulunan Yunus Ayakkabı Mağazası’nda çalışan Ayşe Demirel, son zamanlarda piyasanın durgun olmasından yakınıyor. Bay, bayan, çocuk ayakkabılarını uygun fiyata sattıklarını ifade eden Demirel “Yunus Ayakkabıda satış elemanıyım. Her çeşit ve modelden ayakkabıyı burada satıyoruz. 3–5 ay öncesine kadar işlerimiz çok iyiydi. Piyasa durgundu. Son zamanlarda esnaf kan ağlıyor. Siftah yapamadan dükkânını kapatan esnaflar var.  Bu durum ne zaman düzelecek diye dört gözle bekliyoruz” dedi.

İŞLER İYİ DEĞİL

Çarşı Mahallesi’nde oyuncak ve şemsiye gibi malzemeler safran M. Emin Karaduman, işlerinin iyi gitmemesinden yakınıyor. Kış mevsimi ile birlikte şemsiye satışlarının başladığını ancak geçen yıllara oranla satışların düşük olduğunu belirten Karaduman “Tezgâhımda ev ve işyerlerine ait bütün malzemeleri bulundurmaya çalışıyorum. Anma en gözde ürünler şemsiye ve oyuncaklardır. Şu anda tek tük şemsiye satışlarımız başladı. Fiyatlar da çok düşük ama satışlar beklenen düzeyde değil” ifadelerini kullandı.

HALK, ESNAFINA SAHİP ÇIKMALI

Alo Tevşo’nun müdavimlerinden Nevzat Akkurt da tezgâhında vitamin deposu sebzeleri satarak ekmeğini kazanıyor. Marul, yeşil soğan, maydanoz, roka, yeşil nanelerin vücut direncini yüksek tuttuğunu ifade eden Akkurt “Halk ve esnaf, birbirini sahiplenmelidir. Büyük alışveriş merkezlerinden, AVM’lerden alışverişini yaparsan, esnaf kazanmazsa, sen kaybedeceksin, esnaf kaybedecek, sadece AVM’ler kazanacak. Halkımıza sesleniyorum, alışverişinizi semt pazarlarından ve küçük esnaftan yapın” diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete