GÜNDEM

ESNAF VE SANATKÂRA KREDİ ÖDEME KOLAYLIĞI!

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatif Başkanı Şevki Taş, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “kooperatif alacaklarına ilişkin” yönetmeliği değerlendirdi.

ESNAF VE SANATKÂRA KREDİ ÖDEME KOLAYLIĞI!
12-07-2016 20:46
Google News

GECİKME FAİZİ UYGULANMAYACAK

Başkan Şevki Taş, 31 Mart 2016 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların 29 Temmuz’a kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına (bankaca kooperatif blokeli ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar) icra masrafları vs. hiç bir gecikme faiz hesabı yapılmayacağını açıkladı.

ALACAK, 12 AYLIK TAKSİTLERE BÖLÜNECEK

Yapılan açıklamaya göre borç (asıl alacak) tutarı defaten ödenmek istendiği takdirde faizsiz tahsil edilecek. Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren % 8 fiz oranı üzerinden 12 aylık basit faiz hesaplanacak ve asil alacak tutarı ile hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı (Yapılandırmaya esas borç tutarı) 12 eşit taksitte tahsil edilecek. Borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren %12 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı(Yapılandırmaya esas borç tutarı) 24 eşit taksitle tahsil edilecek. Başkan Taş, uygulaman faydalanmak isteyenlerin, 29 Temmuz’a kadar kuruma başvurmalarını istedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete