GÜNDEM

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI’NDAN BRİFİNG

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Salih Kaplan, 2018 yılında yapılan Esnaf Odası faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı.

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI’NDAN BRİFİNG
28-01-2019 18:44
Google News

Kaplan, “Faaliyetleri her geçen gün artan Odamız 2018 yılını da ortaya koyduğu yoğun

Çalışmalarla geride bırakmıştır. 2018 yılında Yönetim olarak eğitim konusuna öncelik verdik.

KOSGEP ile yapılan protokolde Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri verdik. KOSGEB’in Girişimcilik kursunu tamamlayan 200 Genç Girişimciye Sertifikalarını verdik. KOSGEB’in veri tabanına kayıt olan, Yeni iş kuranlar Girişimciler veya Mevcut işletmesini büyütmek isteyenler KOSGEB’in verdiği hibe kredilerden faydalandılar. Batman Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüyle Batmanda Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesine Yönelik İŞ Birliği Protokolü İmzalandı. Gıda sektöründe çalışan üyelerimize Hijyen eğitimi verdik. Farklı meslek gruplarından olan üyelerimizle sektörlerine yönelik toplantılar yaptık. Öte yandan, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden kredi çekmek isteyen üyelerimize her türlü desteği vererek süreci hızlandırdık. Yıllık Oda Aidatının dışında alınan tüm ücretler kaldırıldı. Aidat Borcu olmayan Üyelerimizin, Ödenmesi zorunlu olan ve Bakanlıkça belirlenen Oda üyelerine verilen Belge ücretleri yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanarak üyelerden herhangi bir belge ücreti alınmamaktadır. Farklı meslek guruplarından oluşturduğumuz yönetim kurulu üyelerimizin her biri kendi meslek gurubundaki sorun ve sıkıntıları tespit ederek çözüm aranmaktadır. Gerek KOSGEB’e gerekse Esnaf Kefalet Kredi başvurusu yapan üyelerimizin takibini yaparak, desteklerinin en kısa zamanda çıkması sağlanmaktadır.

Doğu ve Güneydoğuda Kadın Sivil Toplum Kuruluşları arasında İşbirliği ve Ağ oluşturulması Batman Toplantısına Katkı Sağladık” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete