GÜNDEM

“ESNAF YOKSA BİZ DE YOKUZ”

“ESNAF YOKSA BİZ DE YOKUZ”

“ESNAF YOKSA BİZ DE YOKUZ”
26-08-2014 17:05
Google News

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, küçük esnafın sorunlarını çözebilmek için elini taşın altına koyduklarını söyledi.

Batman’da esnaf olmanın zorluğuna değinen Kara “Vergi Dairesi’nin verilerine göre ilimizde 12 bin esnaf bulunuyor. Ancak odamıza kayıtlı esnaf sayısı 4.800’dür. Kayıt dışı çalışan esnaflarla görüşüp, onların da kayıtlarını yapabilmek için girişimlerde bulunacağız. Batman’da küçük esnafın sorunlarını çözeceğiz. Halk şunu bilmeli, küçük esnaf yoksa biz de yokuz. Toplumu ayakta tutanlar esnaflardır” dedi.

“ALIŞVERİŞİNİ KÜÇÜK ESNAFTAN YAP” KAMPANYASI

Başkan Kara, açıklamasının devamında “Batman’da büyüyen avm ve mağazalar, pastanın tümünü yemek istiyor. Küçük esnafı yok etmeye çalışıyorlar. Biz de buna karşılık, alışverişini mahalle esnafından yap sloganıyla bir kampanya başlatıyoruz. Kurum amirleriyle, idarecilerle, halkımızla her hafta mahalle esnaflarını ziyaret ederek alışverişimizi buralardan yapacağız. Mahalle esnafı kültürünü yeniden canlandıracağız. İlerde esnaflarımızı kooperatifleştireceğiz. Küçük esnaflar birleşerek mağaza ve avm’lere karşı mücadele edebilecek güce ulaşacaklar” şeklinde konuştu.

BATMAN’DA ÜRETİLEN BİR DOMATESİ BİLE SATMIYORLAR

Avm ve mağazaların, Batman ürünlerini satmadığını ileri süren Kara “büyük avm ve mağazalara gidin, Batman’da üretilen bir domatesi bile satmıyorlar. Bütün ürünlerini dışarıdan ithal ediyorlar. Güçleri ve imkânları yetse ekmeği bile dışarıdan getirecekler. Neden Batman’ın ürünleri Batman’da satılmıyor? Avm ve mağazaların Batman’a hiçbir katkısı yok. Yerel yönetimlerin de avm’lere ruhsat vermesini istemiyoruz. Avm’lerin yerleşim birimlerinin dışına çıkmasını istiyoruz” dedi.

YÜKSEK KİRALARA KARŞI ALTERNATİF CADDE…

Kara, yüksek kira sorununa karşı Batman’da ikinci bir alternatif caddenin oluşturulması gerektiğini belirterek “Özellikle Turgut Özal Bulvar’ındaki esnaf yüksek kiralardan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyor. Bunun da nedeni, bankaların buralara taşınmasıdır. Banka, bin 500 lira kira verince diğer esnafın da kirası yükseliyor. Buna karşın Batman’da ikinci bir alternatif cadde oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Batman, Turgut Özal Bulvar’ından ibaret olmamalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete