GÜNDEM

“Esnafa nefes olduk”

Yeni dönemde yeniden aday olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev sürecinde yaptığı hizmetleri açıklarken “esnafa nefes olduk” dedi.

“Esnafa nefes olduk”
25-09-2022 15:19
25-09-2022 15:20
Google News

“ESNAFA NEFES KREDİSİ VERİLMESİNİ SAĞLADIK”

Başkan Demir, TOBB öncülüğünde 2016 yılından bu yana her yıl bankalarla TOBB Nefes Kredisi Protokolü imzalayarak esnafa finansman desteği sağladıklarını ve üyelerin nefes kredisinden yararlandığını belirterek “İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte KOBİ'lerin en büyük sorunlarından biri de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizidir. Bu nedenle, ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorularının giderilmesi için TOBB Nefes Kredisi adı altında Ziraat Bankası ve Denizbank ile birliğimiz arasında protokol imzaladık. Bu projemizden çok sayıda esnaf ve KOBİ’lerimiz faydalandı. COVİD-19’dan etkilenen ve cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler için TOBB Nefes Kredisi devreye alındı. Salgının başladığı günden itibaren finansmana ulaşmada büyük sıkıntı yaşayan özellikle cirosu küçük işletmelerimiz finans bulmakta zorluk yaşıyordu. Nefes Kredisi ile bu zorluklar bir nebze olsun giderildi” dedi.

“GİRİŞİMCİ RUHUNU CANLI TUTTUK”

Her yıl girişimcilik kursları yaparak girişimci ruhunu canlı tuttuklarını belirten Demir “Amacımız işsizlik oranında Türkiye’de başı çeken ilimizde, kadın ve gençlere kendi işini kurma fırsatı yaratmak, girişimci adaylarına yardımcı olmaktır. Oda olarak, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile vermiş olduğumuz kurslarda binlerce kişinin Girişimcilik Sertifikası almasını sağladık” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?