HALKIN SESİ

ESNAFIN NABZINI YOKLADIK

Ramazan Ay’ı ile birlikte durgunlaşan piyasa, Ramazan Bayramı’nda hareketlenmeye başladı.

ESNAFIN NABZINI YOKLADIK
17-07-2016 15:10
Google News

Bayram alışverişi için semt pazarlarına koşan vatandaş, esnafı bir nebze de olsa rahatlattı. Çatışma ortamının sona ermesi ile birlikte piyasanın normale döneceğini açıklayan esnaf, yetkililere çağrı yaparak barış ortamının tesis edilmesini istedi.

“UMUDUMUZ BAYRAMLARA KALDI”

Son zamanlarda yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı işlerinin kötü gittiğini söyleyen Yürek Kundura İşletmecisi Yakup Görük “8 yıldır bu sektör içerisindeyim. Yürek Kundurada bay ve çocuk ayakkabıları uygun bir fiyata bulabilirsiniz. Çatışmalı ortamdan dolayı işlerimiz çok kırıktı. Ama çok şükür bayram nedeniyle işlerimiz bir nebzede olsa iyiye gitti. Önümüzde bir bayram daha bayram inşallah o bayramla beraber iyice toparlanacağız” dedi.

“BAYRAMDA TOPARLANDIK”

Ramazan Bayramı ile birlikte kazançlarının az da olsa arttığını belirten Şen İş Hanı esnaflarından Güzel Giyim İşletmecisi Zahit Adıgüzel “Son 4 aydır işlerimiz çok kötüydü ama bayramla beraber toparlandık. Burada bay ve çocuk giyime dair aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Ürünlerimiz kaliteli ve uygun fiyattadır. Çatışmalı ortamla beraber işlerimizde düşüşe geçmişti ama Ramazan Bayramıyla toparlandık. Tek temennimiz çatışmalı ortamın bitmesi ve barış ortamının gelmesidir” ifadelerini kullandı.

YAZIN VAZGEÇİLMEZİ KAVUN VE KARPUZ

Yazın vazgeçilmez meyveleri arasında bulunan kavun ve karpuzlar da yoğun rağbet görüyor. 15 yıldır kavun ve karpuz satışı yaparak ekmek parasını kazandığını ifade eden Osman Kılınç “Yıllardır esnaflık yapıyorum. Mevsimine göre meyve satıyorum. Yazın vazgeçilmez meyvesi olan kavun ve karpuzlarımız gelmiştir. Olaylardan dolayı işlerimiz düşmüştü ama şimdi iyi çok şükür. İnşallah barış ve huzur ortamı geri gelir” dedi.

ÜZÜM, TEZGÂHTAKİ YERİNİ ALDI

Yerli üzümler de Alo Tevşo Pazarında tezgâhlarda yerini aldı. Üzümün, Batmanlılar tarafından yoğun tüketildiğini söyleyen Ercan Orak “Batmanlıların yazın en çok tükettiği meyvelerin başında yer alan üzüm, tezgâhlardaki yerini aldı. Üzümlerimiz yerli üzümdür. İşlerimiz kötüydü ama bu aralar iyiye gidiyor” dedi.

TEZGÂHLAR RENGÂRENK

Alo Tevşo Pazarı’nda meyve satışı yapan Kutbettin Orak ise “15 yıldır bu sektörde çalışmaktayım. Sezonuna göre meyve satışı yapıyorum. Alo Tevşo Pazarı son aylarda sinek avlıyordu ama çok şükür bayramla beraber düzelmeye başladı. Meyvelerimiz tazedir. Tüm batman halkını bekliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete