HALKIN SESİ

ESNAFIN NABZINI YOKLADIK

Dolar yükseldi, vatandaşın alım gücü azaldı derken, esnafın ne durumda olduğunu görmek için Alo Tevşo Pazarının yolunu tuttum.

ESNAFIN NABZINI YOKLADIK
20-03-2015 20:14
Google News

Çarşı Pazar dolaşıp esnafın nabzını yokladım.

Fiyatları bir bir alıp, satışların ne durumda olduğuna dair esnaflarımızdan bilgi aldım.

PEYNİR ALMANIN TAM ZAMANI

Alo Tevşo Pazarındaki işyerinde peynir ve zeytin çeşitleri satan Abdullah Narçiçek, 10 senedir bu işi yaptığını söyledi. Havaların ısınmasıyla birlikte peynir satışlarında artış yaşandığını belirten Narçiçek “taze peynir dönemidir. Bu yüzden satışlarımız arttı. Fiyatlar 7–15 TL arasında değişiyor. En güzel peynir yeraltı peyniridir. Kilosu 15 TL’dir. Peynir alacak vatandaşlarımız varsa şimdi tam zamanıdır. Bizim sattıklarımız yerli köy peyniridir. Çeşitlerimiz boldur. Vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” dedi.

SEBZE, SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ

Metin Başarı, Alo Tevşo Pazarı’ndaki dükkânında sebze satışı yaparak ekmeğini kazanıyor. 20 senedir aynı işi yaptığını açıklayan Başarı “sebze yemekleri ve salata çeşitleri, sofraların vazgeçilmezidir. Sebzelerimiz köylerden geliyor ve hepsi tazedir. Sabahın erken saatlerinde buraya geliyoruz, akşama kadar sebzelerimiz tükeniyor. Bilhassa Marul 2 TL, Domates 1,5 TL, Patlıcan 5 TL, Biber 5 TL, Limon 1,5 TL, Turp 1 TL, Dereotu 500 kuruş, Salatalık 2 TL’dir” açıklamasını yaptı.

BALIKTA ÇEŞİTLİLİK ÖNEMLİ

Pazarda balık satışı yapan Kutbettin Orak da satışların iyi gittiğini söylüyor. Batmanlıların, balık yemeğine düşkün olduğunu açıklayan Orak “Nisan ayında balık sezonu bitiyor. Bu yüzden sezonu sonu yaklaştıkça fiyatlar yükselişe geçiyor. Şu anda balık yemenin tam zamanıdır. Hem lezzetli bir yemek olduğundan hem de vitamin deposu olduğundan dolayı balık, en fazla tercih edilen yemekler arasındadır. Biz de bundan hareketle balıkta çeşidi bol tutmaya çalışıyoruz. Alabalık 9 TL, Palamut 6 TL, Sazan 8 TL, İstavrit 10 TL” ifadelerini kullandı.

SOFRALARA RENK KATAN YEŞİLLİK

Pazarda sebze satışı yapan bir başka esnafımız da Şehmuz Turan. Yaz mevsiminde sebzelerin, sofaların başköşesine oturduğunu söylüyor Turan. 10 senedir bu işi yaptığını ifade eden Turan “yeşil soğanın kilosu 3TL, Kara Lahana 2 TL, Maydanoz tanesi 1 TL, Roka 4 adet 1 TL, Havuç 1,5 TL’den satılıyor. Yeşillik, her zaman sofraların baş tacıdır ama özellikle bu mevsimde sofraların başköşesine oturuyor. Sebze satışlarından memnunuz. Batman’da salata alışkanlığı giderek artıyor. Bu yüzden satışlarımız da artıyor” dedi.

SEZONUN SON MUZLARI

Pazardaki tezgâhında muz satan Ercan Ural, 15 senedir bu işi taptığını söyledi. Anamur muzuna ilginin büyük olduğunu ifade eden Ural, fiyatların şu anda uygun olduğunu ifade etti. Kilosunu 2 TL’den satışa sunduklarını belirten Ural “Anamur muzu yoğun rağbet görüyor. Oldukça faydalıdır. Muz sezonu artık sona eriyor. Bu yüzden vatandaşlarımız muz yemek istiyorlarsa bize uğrayabilirler” ifadelerini kullandı.

BAHARLA BİRLİKTE PAZARA CANLILIK GELDİ

Marul, domates, yeşil soğan gibi sebze çeşitlerini satan Muhammed Habip de satışlardan memnun. Havaların ısınmasıyla birlikte pazara canlılık geldiğini açıklayan Habip “satışlardan memnunuz. Pazarda bir canlılık var. Bahar mevsimiyle birlikte vatandaş artık alışverişe çıkıyor, sebze alıyor. Satışa sunduğumuz sebzelerin taze olması önceliklerimizden biridir” diyor.

SAKATATLARIMIZ GÜNLÜK VE TAZEDİR

Alo Tevşo’da sakatat satışı yapan Veysi Yaşam, taşlık, piliç, kanat, dalak ve böbrek satışlarının iyi olduğunu belirtti. Sakatatların günlük ve taze olmasına özen gösterdiklerini ifade eden Yaşam “15 senedir bu işi yapıyorum. Bu işin bütün püf noktalarını gayet iyi biliyorum. Etin, sakatatların taze ve günlük olması çok önemlidir. fileto 5 TL, göğüs 3,5 TL, kanat 5 TL, taşlık 2 TL’dir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete